Túrós tészta házi tésztából

Túrós tészta házi tésztából

Túrós tészta házi tésztából: igazi finomság. Ha szereted a frissen kifőtt házi tésztát, szerezz be magadnak egy tésztagépet, mert azzal a tésztakészítés gyorsabbá és egyszerűbbé válik.

Tovább olvasom

Bajai halászlé gyufatésztával

Bajai halászlé gyufatésztával

Bajai halászlé gyufa tésztával: gyors halászlé, mivel nincs passzírozva. A halhús gyorsan fő, mindössze fél óra kell a főzéshez. Halszeletekből háromnegyed óra után tálalhatsz.

Tovább olvasom

Energiatakarékosság a konyhában

Energiatakarékosság a konyhában

Energiatakarékosság a  konyhában: két alapvető dologtól függ. Egyrészt nem mindegy, milyen berendezéseket, eszközöket  használunk, másrészt az sem mindegy, hogyan történik az üzemeltetésük.

Tovább olvasom

Pizzaszósz eltevése

Pizzaszósz eltevése

Pizzaszósz eltevése: lényegében sűrített paradicsom eltevése, hiszen a pizzaszósznak ez az alapja. Kiegészítők az extra szűz olíva olaj, az oreganó és esetenként a mozzarella sajt.

Tovább olvasom

Vágódeszka, vágólap

Vágódeszka, vágólap

Vágódeszka, vágólap: a konyha elengedhetetlen eszközei. Az ételek főzés előtti előkészítésének fontos darabjai és egyidejűleg védik a munkafelületet is.

Tovább olvasom

Tortaformák és receptek

Tortaformák és receptek

Tortaformák: nagyon sokféle méretet találsz a kereskedelemben – sőt rendszerint otthon is van többféle méret belőle. De mit teszel, ha a recept más méretre szól, mint amekkora van otthon? Ehhez szeretnék itt segítséget adni.

Tovább olvasom

Zöld konyha

Zöld konyha

Zöld konyha, avagy környezetbarát konyha kialakítása mindannyiunk érdeke, hiszen ezzel hozzá tudunk járulni saját szintünkön környezetünk megóvásához és Földünk fenntartható fejlődéséhez.

Tovább olvasom

Szuvidálás

Szuvidálás

Szuvidálás: olyan. főzési eljárás, amely során az étel légmentesen lezárt tasakokban, vízfürdőben, állandó hőmérsékleten tartva készül el. Ismerkedj meg vele bővebben!

Tovább olvasom

Sült oldalas

Sült oldalas

Sült oldalas: akkor lesz igazán finom, ha utolsó lépésként még a sütőben is átsütöd. Ehhez át kell rakni egy másik edénybe, ami sütőbe tehető. Vagy….van más megoldás is.

Tovább olvasom

Házi tészta készítése tésztagéppel

Házi tészta készítése tésztagéppel

Házi tészta készítése tésztagéppel: leegyszerűsíti a munkát, mert a tészta átdolgozása, nyújtása és formázása géppel történik. Ez részben megkönnyíti, részben meg is gyorsítja a munkát, a kész tészta vastagsága és formája pedig sokkal egyenletesebb lesz, mint a csak kézzel végzett műveletekkel.

Tovább olvasom

Marcato tésztagép, tészta készítő gép

Marcato tésztagép, tészta készítő gép

Marcato tésztagép, házi tészta készítő gép: egyre kedveltebb lesz nálunk. Aki már evett frissen készült házi tésztát, az nagyon jól tudja – annak ellenére, hogy jó minőségű száraz tésztákat is lehet vásárolni – hogy mi a kettő között a különbség. Az árak összehasonlításából pedig toronymagasan a házi tészta kerül ki győztesen.

Tovább olvasom

Kávéfőző ár

Kávéfőző ár

Kávéfőző ár: aki kávéfőzőt szeretne vásárolni, ez a téma biztosan érdekelni fogja. Végignéztem a magyar piacon kapható kávéfőzők jó részét és összefoglaltam a kávéfőző féleségeket az árhatárok megjelölésével. Meg kell jegyeznem, nem volt könnyű munka, mivel nagyon sok cég termékeiről kellett tájékozódnom hogy – ezen ismeretek birtokában – megközelítő kép alakuljon ki benned.

Tovább olvasom

Zöld kávé

Zöld kávé

Zöld kávé: nem más, mint a pörköletlen kávé, zöldes színű. Olyan hatóanyagokat is tartalmaz, amelyek a 230 fokon történő pörkölésnél elbomlanak, nem tartalmazza viszont azokat az aroma és illatanyagokat, amelyek éppen a pörköléskor keletkeznek a kávéban. Az aromás italt éppen ezért isszuk. A pörkölés nélküli kávé viszont más hasznos anyagokat tartalmaz, amelyeknek hatásai részben vitatottak.

Tovább olvasom

Kávéfőzés

Kávéfőzés

Kávéfőzés: sokak számára mindennapos tevékenység. Az már azonban, hogy milyen az a kávé, elég sok tényező függvénye – már csak azért is, mert nem mindegy már az sem, hogy milyen kávéról beszélünk. A  legegyszerűbb, török kávé néven ismert ital lefőzéséhez elegendő egy edény és egy kávés csésze, míg a legmagasabb minőségi fokozatba tartozó eszpresszók elkészítéséhez […]

Tovább olvasom

Eszpresszó – olaszul espresso

Eszpresszó – olaszul espresso

Eszpresszó: mire is gondolsz, amikor ezt a szót hallod. Lehet, hogy arra a helyre ahol kávét lehet inni, de én most nem erről írok, hanem arról a sötétbarna aromás italról, amely az egész világot meghódította. Az eszpresszó a kávénak egy olyan különleges fajtája, amelynek mind a hozzávalói, mind az előállításának technikai feltételei eléggé szűkre szabottak.

Tovább olvasom

Kávéfajták

Kávéfajták

Kávéfajták esetében a legtöbb embernek az otthon, kotyogóban vagy a presszókban kávégépben főzött eszpresszó jut az eszébe, a tejjel készített italoknál a kapucsínó. Ennél lényegesen több kávéfajta létezik. Ha nem is fontos mindegyiket ismerned, de a leggyakoribb fajtákat igen, ha egy kicsit változatosabbá kívánod tenni a kávéfogyasztásodat. Erről következik itt egy ismertető, egy saját magam […]

Tovább olvasom