Marcato tésztagép, házi tészta készítő gép: egyre kedveltebb lesz nálunk. Aki már evett frissen készült házi tésztát, az nagyon jól tudja – annak ellenére, hogy jó minőségű száraz tésztákat is lehet vásárolni – hogy mi a kettő között a különbség. Az árak összehasonlításából pedig toronymagasan a házi tészta kerül ki győztesen.

Atlas 150 zöld tésztagép

Marcato tésztagép

 

A Marcato tésztagép és tészta készítés

Tésztagép és a tészta készítés kultúrája

A tészta készítés kultúrája – a közel száz éves olasz Marcato cég ennek jeles képviselője – három dologban nyilvánul meg:

  1. az alapanyagok, elsősorban a liszt minőségében és féleségeiben (búza finomliszt, durum liszt, teljes kiőrlésű lisztek)
  2. a tészták sokféleségében (amelyek mindegyikéhez ételfajtát lehet társítani)
  3. a tésztagépek konyha-stílusokhoz való illeszkedésében.

Nem véletlen tehát, hogy nálunk a Marcato cég tésztagépei a legelterjedtebbek.

A Marcato tésztagépek általános tulajdonságai

  • A termékek nem tartalmaznak egészségre káros anyagokat, így a tészta eredeti állapotában és ízével kerül feldolgozásra.
  • Nagy számú variációs lehetőség mind a tészták vastagságában, mind a formájukban.
  • Talpának és mozgató szerkezetének jó rögzíthetősége stabillá teszi mind a gépet, mind a munkafolyamatot.
  • A gépek egyszerűek, könnyen kezelhetőek és tisztán tartásuk is problémamentes.

A géppel készíthető tésztaféleségek

Az alapgép

Háromféle tésztát készít különféle vastagságban:

  • lasagne (max. a gép szélessége)
  • fettuccine (széles metélt 6,5 mm))
  • tagliolini (gyufatészta 1,5 mm))

Kiegészítők

A 13 kiegészítővel készíthető tészták:

  • bigoli (gyufatészta 3,5 mm)
  • capellini (cérnametélt 1,0 mm)
  • lasagnette (széles metélt 10 mm)
  • linguine (lapos, keskeny tészta 3 mm)
  • mafaldine (cakkos szélű metélt, 8 mm)
  • papardelle (nagyon széles metélt, 50 mm)
  • reginette (cakkos metélt, 12 mm)
  • spaghetti (spagetti, 2 mm)
  • spaghetti chitarra (szögletes, 2 mm)
  • trenette (szögletes, 3,5 mm)
  • vermicelli (vékony spagetti, 1 mm)
  • ravioli (cakkos kocka, 45 mm)
  • raviolini (cakkos kocka, 30 mm)
    Tészták 1

    Tészták 1

    Tészták 2

    Tészták 2

A tésztakészítés munkáját segítő eszközök

Tésztaszárító állvány

Piros tésztaszárító

Piros tésztaszárító

Derelyevágó

Piros derelyevágó

Derelyevágó

Liszt adagoló

Liszt adagoló

Liszt adagoló

Illesztés a konyha-stílusokhoz

Ez a színekben nyilvánul meg:

  • Időtlen: szürke, sárga, pink
  • rusztikus: pink, világoskék
  • modern: piros, zöld, kék
  • minimál: fém, sötétszürke.

Miért és kinek éri meg tésztagépet vásárolni

Miért?

  • mert a frissen készített tészta jobb, mint a szárított
  • mert a házi tészta ocsóbb, kb. 1 év alatt behozza az alapgép árát
  • mert elsőrangú szénhidrát forrás és változatosabbá teszi az étrendet (sokféle étel készíthető belőle)

Kinek?

Akinek viszonylag kevesebb a pénze és több az ideje:

  • gyerekekkel otthon levő kismamák
  • részmunkaidőben dolgozók
  • pedagógusok nyáron
  • nem vagy részmunkaidőben dolgozó nyugdíjasok.

 

Forrás: www.marcato.it

 

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás