Zöld kávé

Zöld kávé: nem más, mint a pörköletlen kávé, zöldes színű. Olyan hatóanyagokat is tartalmaz, amelyek a 230 fokon történő pörkölésnél elbomlanak, nem tartalmazza viszont azokat az aroma és illatanyagokat, amelyek éppen a pörköléskor keletkeznek a kávéban. Az aromás italt éppen ezért isszuk. A pörkölés nélküli kávé viszont más hasznos anyagokat tartalmaz, amelyeknek hatásai részben vitatottak.

zold-kave-termeszold-kave

A zöld kávé hatása

A tények:

  • a benne levő koffein lassabban szívódik fel, ezért élénkítő hatása tovább tart
  • antioxidánsok (a szervezetben levő, egészségre ártalmas szabad gyököket lekötik)

A vitatott hatás: a fogyasztás

  • csökkenti a vékonybélben a glükóz felszívódását, ezáltal csökkenti a szervezet vércukor szintjét
  • serkenti az anyagcserét
  • csökkenti a szénhidrátok zsírrá alakulását
  • fentiek alapján a cukorbetegekre is jó hatással van.

A fogyasztó hatás azért vitatott, mert klinikai vizsgálatok nem igazolják.

Fogyasztásra kínált leggyakoribb formái

  • zöld kávé kivonat, amelyet zöld kávé kapszula formájában hoznak forgalomba
  • különféle keverékekben, amelyekben más anyagok is vannakmakka-arabica-instant-kave-zold-kave-kivonattal
  • instant formában, különféle keverékekbeninstant-zold-kave

A fogyasztó őrület lecsengésben van

Megjegyzés: 

Ezeket az informácókat az interneten talltam, több helyről szedegettem össze és minden tudományos pontosságot nélkülöznek, ezért csak tájékozódásra ajánlom az itt leírtakat. A képek a Google képtárából valók.

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..