Pizzaszósz eltevése

Pizzaszósz eltevése

Pizzaszósz eltevése: lényegében sűrített paradicsom eltevése, hiszen a pizzaszósznak ez az alapja. Kiegészítők az extra szűz olíva olaj, az oreganó és esetenként a mozzarella sajt. Pizzaszósz eltevése – recept Elkészítési idő: 135 perc (ebből munka: 45 perc....
Szalámis pizza

Szalámis pizza

Szalámis pizza: kicsit becsempészi a magyaros ízeket a pizzák ízvilágába annál is inkább, mert paprikás szalámi került a feltétbe. Természetesen van mellette az elmaradhatatlan mozarella és kis mennyiségű fehér cheddar sajt is. Zöld fűszerként pedig bazsalikom helyett...
Sonkás pizza

Sonkás pizza

Sonkás pizza az egyik legkedveltebb pizza féleség. Sokféle sonkát és sokféle formában lehet pizza feltétként használni. Szokásos a pármai sonka, és más hasonló sonkafajták. Én hajszálvékonyra szeletelt és tépkedett nyers füstölt sonkával készítettem –...
Margherita pizza

Margherita pizza

Margherita pizza története a 19. század végére, pontosan 1889-re nyúlik vissza. Ekkor történt, hogy a  szavojai I. Umberto király és Margherita di Savoia királyné látogatást tettek Nápolyban.  Raffaele Esposito pizzériájában különleges pizzát készített számukra. A...
Pizzaszósz készítése házilag

Pizzaszósz készítése házilag

Pizzaszósz (pizzakrém) készítése nem bonyolult művelet: olyan sűrített paradicsom alap, amelyen a sűrített paradicsomra még extra szűz olíva olaj és oregánó, egyes pizzaféléknél még mozarella sajt kerül. A paradicsom alap készülhet friss paradicsomból, de iparilag...
Pizzatészta formázása

Pizzatészta formázása

Pizzatészta formázása: nem bonyolult feladat, van viszont néhány kényes pontja, amit jó tudnod ahhoz, hogy a sütésnél ne érjen csalódás. Nem gondoltam volna, hogy a végeredményt nagy mértékben befolyásolja ez az egyszerűnek tűnő művelet. Olyan valakitől tanultam, aki...
Pizzatészta készítése

Pizzatészta készítése

Pizzatészta készítése nem bonyolult művelet. Egyszerű kenyértészta, és mivel nem nagy mennyiség, a dagasztás sem okoz gondot, hiszen rövid idő alatt el lehet végezni. Ez a tészta az alapja az olasz és a magyar pizzának is, bár az egyes receptek némileg eltérnek...

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás