Húsok sütése, párolása

Húsok sütése, párolása:

  • A húsos ételek (levesek, pörköltek, raguk) készítése párolással, pirítással, főzéssel történik, a főzőlapon, lábosban, fazékban.
  • A húsok sütése gyakran párolással összekötve részben a főzőlapon, részben a sütőben történik.

A sütés, pirítás és párolás eszközei:

A sütés történhet:

  • grill rácson
  • kevés zsiradékban, serpenyőben, tűzhelyen
  • kevés zsiradékban, tepsiben, sütőben
  • bő zsiradékban, lábosban, tűzhelyen

különböző edényekben, mint

  • grillező készülék (grillezés)
  • grill sesrpenyő (grillezés)
  • sütőtál fedő nélkül (sütés, pirítás)
  • serpenyő fedő nélkül (sütés, pirítás)
  • serpenyő fedővel (párolás)
  • sütőtál fedővel (párolás)

Sokat javíthatunk a minőségen, ha más eszközöket is használunk:

  • fogó (húsfogó, grill fogó)
  • húsvilla
  • szelet fordító
  • hőmérő
  • keverő eszköz
  • flambírozó
  • pihentető rács.

.

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás