Botmixer a konyhában: az egyik olyan háztartási gép, amely manapság már szinte nélkülözhetetlen. Praktikus és – főleg tartozékaival együtt – rendkívül sokoldalú.

Botmixer a konyhában

Botmixer a konyhában

Botmixer a konyhában

Ezzel a praktikus konyhai eszközzel kapcsolatban a következő kérdések merülhetnek fel:

  • Mire használható?
  • Milyen készülékfajták vannak?
  • Milyen az árfekvése?
  • Milyen karbantartás igényel?
  • Milyen tapasztalatok vannak a használat során.

Mire használható a botmixer?

A botmixer, mint alapgép főként sűrűbb (és később felhígítható) nyers, de elsősorban főtt étel alapanyagok pépesítésére, homogenizálására és sűrítésére használható. Ilyen műveletek:

  • krémlevesek készítése
  • mártások, pürék, öntetek készítése (akár majonéz is)
  • levesek, főzelékek saját anyaggal történő sűrítése.

A tartozékok a használat körét kiterjesztik tovább tevékenységekre, mint

  • aprítás
  • habverés
  • tárolók vákuumozása.

Készülékfajták

Alapkészülék:

Az alapkészülék részei:

  • Motor, változtatható fordulatszámmal (már létezik akkumulátoros változat is)
  • Motorház a kapcsolóval és fordulatszám szabályozóval
  • Fellülről lefedett speciális forgó kés, amely a motorhoz szár segítségével csatlakozik

 Tartozékok:

  • Keverő edény fedéllel vagy fedél nélkül
  • Aprító (különféle méretűek lehetnek)
  • Habverő
  • Pürésítő fej
  • Majonézkészítő fej
  • vákuum tároló edények, zacskók.

Szokásos termékkialakítások:

  • keverőfejjelBotmixer keverőfejjel
  • keverőfejjel és keverő edénnyel Botmixer keverőfejjel és keverő edénnyel 
  • keverőfejjel, keverőedénnyel, aprítóval
  • keverőfejjel, keverőedénnyel, aprítóval és habverővelBotmixer keverő edénnyel, aprítóval
  • keverőfejjel, keverőedénnyel, aprítóval és habverővel és speciális kiegészítővel

  • keverőfejjel, keverőedénnyel, aprítóval és vákuumozó rendszerrel

Árfekvés: 15 000 Ft-től akár 100 ezer Ft fölötti értékekig

Kezelés, tisztítás, tárolás:

A motort tartalmazó részt csak nedves törlőruhával lehet áttörölni. A tartozékok mosogatógépben is tisztíthatók. Tapasztalat, hogy a majonézkészítő fej elég nehezen tisztítható. Mosogatás előtt célszerű meleg, mosogatószeres vízben áztatni.

Tárolás történhet fiókban, vagy konyhaszekrényben alkalmas helyen. Ha a felső részek kiképzése ennek megfelelő, akkor a konyhában felszerelt lécre is felakaszthatókBotmixer és tartozékok felakasztva

Saját tapasztalatok

Célszerű ügyelni arra, hogy elkerült a kettőződéseket. Ha pl. már van aprítód, akkor ne aprítót tartalmazó készletet vásárolj!

Tapasztalatom szerint a botmixerrel célszer a sűrűbb anyagok pépesítése, amelyeket aztán utána fel lehet hígítani, így segítségével krémlevesek is készíthetők.

Saját tapasztalat, hogy a majonézkészítő fej elég nehezen tisztítható. Mosogatás előtt célszerű meleg, mosogatószeres vízben áztatni – akár többször is.

Bemutatok néhány példát a botmixer alkalmazására:

Burgonya pépesítése botmixerrel

Burgonya pépesítése botmixerrel

 

Sütőtök pürésítése

Sütőtök pürésítése

 

Fokhagyma pürésítése

Fokhagyma pürésítése

 

Zöldborsó és krumpli pürésítése

Zöldborsó és krumpli pürésítése

 

Vadas mártás készítése

Vadas mártás készítése

Vadas

Vadas

 

Ételek képei: Pap Zsuzsa

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás