2016. augusztus 25. | Ital
Zöld kávé: nem más, mint a pörköletlen kávé, zöldes színű. Olyan hatóanyagokat is tartalmaz, amelyek a 230 fokon történő pörkölésnél elbomlanak, nem tartalmazza viszont azokat az aroma és illatanyagokat, amelyek éppen a pörköléskor keletkeznek a kávéban. Az aromás...
2016. augusztus 23. | Ital
Eszpresszó: mire is gondolsz, amikor ezt a szót hallod. Lehet, hogy arra a helyre ahol kávét lehet inni, de én most nem erről írok, hanem arról a sötétbarna aromás italról, amely az egész világot meghódította. Az eszpresszó a kávénak egy olyan különleges fajtája,...
2016. augusztus 18. | Ital
Kávéfajták esetében a legtöbb embernek az otthon, kotyogóban vagy a presszókban kávégépben főzött eszpresszó jut az eszébe, a tejjel készített italoknál a kapucsínó. Ennél lényegesen több kávéfajta létezik. Ha nem is fontos mindegyiket ismerned, de a leggyakoribb...
2016. augusztus 17. | Ital
Kávé: amikor ezt a szót kimondjuk, két dologra gondolhatunk: egyrészt a kávécserje termésére, másrészt a belőle készült nagyon sokféle népszerű italra, amelyet szinte az egész világon, nálunk is fogyasztanak. A kávécserje a trópusi és egyenlítői tájak növénye....