Palacsinta torta

Palacsinta torta

Palacsinta torta: palacsinta, lekvár és darált dió lerakásával készül. Rakott palacsintának is nevezhetném. Klasszikus fajtája – és talán a legfinomabb – a házi sárgabaracklekvárral készített. Palacsinta torta Elkészítési idő: 70 perc Hozzávalók A...
Túrós batyu

Túrós batyu

Túrós batyu: az egyik legfinomabb péksütemény. Általában péküzletekben szokás vásárolni, de otthon is elkészítheted egyszerű kelt tésztából. Pénztárcakímélő fogás. Túrós batyu Elkészítési idő: Hozzávalóik 20 db süteményhez A tésztához: 50 dkg liszt (lehet sima és...
Spagetti Amatriciana wokban

Spagetti Amatriciana wokban

Spagetti Amatriciana wokban: kérdezhetnéd, miért éppen ebben az edényben? A szósznak kicsit nagy ugyan, de a tésztával sokkal könnyebben összekeverheted, mint egy serpenyőben vagy lábosban. Spagetti Amatriciana wokban Elkészítési idő: 30 perc Hozzávalók: 2 adaghoz 15...
Rosszlány tészta

Rosszlány tészta

Rosszlány tészta: olasz tésztaétel kissé módosított változata. Hogy miért kapta ezt a nevet, azt az írás végén találod meg. Mindenesetre szenzációs találmány. Rosszlány tészta Elkészítési idő: 40 perc Hozzávalók 4 adaghoz 30 dkg orsó tészta 1 kis doboz sűrített...
Spenótos pogácsa

Spenótos pogácsa

Spenótos pogácsa: nem kell hozzá feltétlenül friss spenót, elkészítheted mirelitből is. Ha például spenót mártást készítesz, egy csomagból még egy adag pogácsára is elkészülhet.   Spenótos pogácsa Elkészítési idő: Hozzávalók egy nagy tepsi pogácsához 30 dkg liszt...
Túrós tészta zöld metéltből

Túrós tészta zöld metéltből

Túrós tészta zöld metéltből: kicsit szokatlan, de ha szeretnél valami változatosságot vinni a tészta ételekbe, az egyik kézenfekvő megoldás, hogy színes tésztát használsz. Túrós tészta zöld metéltből Elkészítési idő: 80 perc Hozzávalók 4 adaghoz A tésztához 30 dkg...
Négysajtos tészta – narancsszínben

Négysajtos tészta – narancsszínben

Négysajtos tészta – narancsszínben: egyrészt a négy fajta sajt, másrészt a narancssárga tészta teszi az ételt különlegessé. Próbáld ki minél előbb! Négysajtos tészta – narancsszínben Elkészítési idő: 80 perc Hozzávalók 4 adaghoz A tésztához 30 dkg liszt 3...
Túrós tészta zöld metéltből

Színezett tészták készítése

Színezett tészták készítése: egyszerű művelet. Csupán arról van szó, hogy a tészta összeállításánál  valamilyen színező anyagot (pl. spenótot, paradicsomot) is használni kell. Színezett tészták készítése Előzetes tudnivalók Miért színezik a tésztákat? A színezett...
Spenótos túrós derelye

Spenótos túrós derelye

Spenótos túrós derelye: olasz, pármai eredetű recept. Könnyen elkészítheted, mert a tészta a mi egyik kedvencünkéhez, a barátfülééhez hasonló. Spenótos túrós derelye Elkészítési idő: 70 perc Hozzávalók 4 adaghoz A tésztához: 20 dkg búza finomliszt 2 db tojás (ha...

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás