Blog
Vegyes zöldség krémleves
Vegyes zöldség krémleves Vegyes zöldség krémleves Elkészítési idő: 70 perc Hozzávalók 4 adaghoz 8 db kínai kel külső levél (a belső részből készíts salátát) 2 db közepes krumpli 1/4 fej karfiol (a többiből lehet pl. rántott karfiol) 1 db sárgarépa 4 db újhagyma 2...
Konyhai kibővített felszerelés
A konyhai kibővített felszerelés alkalmas egy négy személyes háztartás konyhai feladatainak ellátására, ételkészítésre, süteménysütésre és akár 6 személy vendégül látására is. Az itt leírt lista magában foglalja az alap felszerelés darabjait is. Az alapfelszerelés...
Konyhai alapfelszerelés
Alapfelszerelés: azok az alapvető konyhai eszközök, amelyek a legegyszerűbb ételek elkészítéséhez szükségesek. Alapfelszerelésnek tekintjük azokat az alapvető konyhai eszközöket, amelyek a legegyszerűbb ételek elkészítéséhez szükségesek. Ilyen felszerelés legyen egy-...
Palacsinta torta
Palacsinta torta: palacsinta, lekvár és darált dió lerakásával készül. Rakott palacsintának is nevezhetném. Klasszikus fajtája - és talán a legfinomabb - a házi sárgabaracklekvárral készített. Palacsinta torta Elkészítési idő: 70 perc Hozzávalók A palacsintákhoz: 6 -...
Rizses sárgarépás csirke falatok
Rizses sárgarépás csirke falatok: elkészítéséhez szinte mindent megtalálsz otthon, ha általában otthon étkeztek, valószínűleg csak a csirkét kell hozzá beszerezned. Rizses sárgarépás csirke falatok Elkészítési idő: 60 perc Hozzávalók 4 adaghoz 4 db kicsontozott felső...
Zöldséges lencseleves
Zöldséges lencseleves: a csülök fűszeres főzőlevével készítve fenomenális. A zöldségek még egy kicsit hozzátesznek, és így még finomabb lesz étel. Próbáld ki! Zöldséges lencseleves Elkészítési idő: Hozzávalók 4 adaghoz 20 dkg lencse 1,5 liter fűszeres füstölt csülök...
Csalamádé
Csalamádé: nem csípősen vagy csípősen, de szinte mindenki imádja. Sokféle ételhez illik. Nem kell készen megvenned - jó drágán - magad is könnyen elkészítheted pénztárcabarát hozzávalókból. Csalamádé Elkészítési idő: Hozzávalók 2 db csavaros tetejű 0,75 literes...
Csirkemell pörkölt tésztával
Csirkemell pörkölt: ritkán szoktunk a csirkemellből pörköltet készíteni. Annyi biztos azonban, hogy kalóriaszegényebb lesz, mint sertéshúsból. Kipróbálod? Csirkemell pörkölt Elkészítési idő: Hozzávalók 4 adaghoz 1 db filézett csirkemell 1 evőkanál baromfizsír 2...
Kenyérpirítás
Kenyérpirítás: általában két oka van. Az egyik az egészségünk védelme (ez kevésbé ismert), a másik a pirított kenyér jó íze, amivel egy egyszerű étel is mindig feldobható. Kenyérpirítás Mennyi kenyeret együnk? Szerintem ez a kérdés szinte mindenkit foglalkoztat. Van...
Krumpli krémleves
Krumpli krémleves: a legegyszerűbben hozzáférhető alapanyagból így is lehet nagyon jó ételt készíteni, és még a pénztárcád sem bánja. Próbáld ki, nem bánod meg! Krumpli krémleves Elkészítési idő: 45 perc Hozzávalók 4 adaghoz 60 dkg krumpli 100 ml 20 %-os főzőtejszín 1...
Túrós batyu
Túrós batyu: az egyik legfinomabb péksütemény. Általában péküzletekben szokás vásárolni, de otthon is elkészítheted egyszerű kelt tésztából. Pénztárcakímélő fogás. Túrós batyu Elkészítési idő: Hozzávalóik 20 db süteményhez A tésztához: 50 dkg liszt (lehet sima és...
Sült hekk csónak krumplival
Sült hekk csónak krumplival: otthon is elkészítheted. Sehol nincs megírva, hogy hekket csak nyáron és a strandokon lehet enni. Semmivel nem nehezebb elkészíteni, mint bármilyen más ételt. Próbáld ki! Sült hekk csónak krumplival Elkészítési idő: 40 perc Hozzávalók 2...