Kosarad tartalma

Konyhai eszközök

Blog

Színezett tészták készítése

Színezett tészták készítése

Színezett tészták készítése: egyszerű művelet. Csupán arról van szó, hogy a tészta összeállításánál  valamilyen színező anyagot (pl. spenótot, paradicsomot) is használni kell. Színezett tészták készítése Előzetes tudnivalók Miért színezik a tésztákat? A színezett...

bővebben
Spenótos túrós derelye

Spenótos túrós derelye

Spenótos túrós derelye: olasz, pármai eredetű recept. Könnyen elkészítheted, mert a tészta a mi egyik kedvencünkéhez, a barátfülééhez hasonló. Spenótos túrós derelye Elkészítési idő: 70 perc Hozzávalók 4 adaghoz A tésztához: 20 dkg búza finomliszt 2 db tojás (ha...

bővebben
Bolognai mártás

Bolognai mártás

Bolognai mártás: afféle Jolie-Joker lehet a konyhádban, mert sokféle ételhez felhasználhatod. Munkaigényes, ezért érdemes belőle több adagot készíteni, mert jól fagyasztható. Bolognai mártás Elkészítési idő: 150 perc Az eredeti mártás száraz marhahúsból (esetleg...

bővebben
Házi tarhonya készítése

Házi tarhonya készítése

Házi tarhonya:  frissen elkészítve sokkal finomabb, mint a száraztésztából készült étel, igaz, elkészítése némi időt igényel, de nem boszorkányság. Házi tarhonya Elkészítési idő (elkészítése és főzése): 100 perc Hozzávalók 4 adag főételhez, 10 adag levesbetéthez): 20...

bővebben
Rántott karfiol wokban

Rántott karfiol wokban

Rántott karfiol wokban - a tapadásmentes bevonattal ellátott wokban pirítani ugyan nem célszerű, de az edényt más módon mégis használni tudod. Rántott karfiol wokban Elkészítési idő: Hozzávalók 4 adaghoz 4 db nagyméretű karfiol rózsa (egy nagy fej négy alsó rózsája) 4...

bővebben
Wok serpenyő használata a konyhában

Wok serpenyő használata a konyhában

Wok serpenyő használata a konyhában: talán nálad is található egy tapadásmentes bevonatú változat jól elrejtve egy nehezen hozzáférhető helyen. Valahonnan hozzád került, az is lehet, hogy te vetted, de nem használod. Pedig lehetne. Wok serpenyő használata a konyhában...

bővebben
Konyhastílusok

Konyhastílusok

Konyhastílusok: nem könnyű rendet tenni ebben a kérdésben. Ez azért van, mert szint minden írásos anyag különböző. Igyekszem bemutatni a stílusoka a saját elrendezésem szerint. A konyhastílusokról általában A konyhával kapcsolatos előző cikkemben (Konyha a...

bővebben
Konyha a lakásban

Konyha a lakásban

Konyha a lakásban: létfenntartásunk színtere, közösségi tér, a közös munka lehetőségének alapja, kreatív összmunka valóra váltásának helye és még sorolhatnám. Konyha a lakásban - igények A konyhával kapcsolatos igények három nagy csoportra oszthatók: A konyha az...

bővebben
Carbonara spagetti

Carbonara spagetti

Carbonara spagetti: gyors tészta, 20 perc alatt biztosan elkészül. Az olaszok egyik kedvelt, egyszerű étele. Engem kicsit emlékeztet a mi tojásos nokedlinkre. Carbonara spagetti recept Elkészítési idő: 20 perc Hozzávalók 4 adaghoz 40 dkg jó minőségű spagetti 1...

bővebben
Házi reszelt tészta levesbetét

Házi reszelt tészta levesbetét

Házi reszelt tészta levesbetét: igazi kézműves termék. Abban különbözik az általában használt levestésztáktól, hogy egy kevés búzadara is van benne, amely a tésztát könnyebben reszelhetővé teszi. Házi reszelt tészta recept A tészta eredeti receptje a debreceni Garda...

bővebben
Orjaleves reszelt tésztával

Orjaleves reszelt tésztával

Orjaleves reszelt tésztával: a kézműves tészta különlegessé teszi ezt az ételt. A reszelt tészta ötlete és receptje a debreceni Garda étterem séfjétől származik és a környékbeliek imádják, nagyon sok fogy belőle. Orjaleves reszelt tésztával - recept Elkészítési idő:...

bővebben
Húsleves cérnametélttel

Húsleves cérnametélttel

Húsleves cérnametélttel: házi tésztával a nagy klasszikus, hiszen régebben, amikor még nem lehetett száraz tésztákat kapni, a háziasszonyok a cérnametéltet is otthon készítették. Most is megteheted. A tésztagép segít ebben neked. Húsleves cérnametélttel Elkészítési...

bővebben

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás