Blog
Carbonara spagetti
Carbonara spagetti: gyors tészta, 20 perc alatt biztosan elkészül. Az olaszok egyik kedvelt, egyszerű étele. Engem kicsit emlékeztet a mi tojásos nokedlinkre. Carbonara spagetti recept Elkészítési idő: 20 perc Hozzávalók 4 adaghoz 40 dkg jó minőségű spagetti 1...
Házi reszelt tészta levesbetét
Házi reszelt tészta levesbetét: igazi kézműves termék. Abban különbözik az általában használt levestésztáktól, hogy egy kevés búzadara is van benne, amely a tésztát könnyebben reszelhetővé teszi. Házi reszelt tészta recept A tészta eredeti receptje a debreceni Garda...
Orjaleves reszelt tésztával
Orjaleves reszelt tésztával: a kézműves tészta különlegessé teszi ezt az ételt. A reszelt tészta ötlete és receptje a debreceni Garda étterem séfjétől származik és a környékbeliek imádják, nagyon sok fogy belőle. Orjaleves reszelt tésztával - recept Elkészítési idő:...
Húsleves cérnametélttel
Húsleves cérnametélttel: házi tésztával a nagy klasszikus, hiszen régebben, amikor még nem lehetett száraz tésztákat kapni, a háziasszonyok a cérnametéltet is otthon készítették. Most is megteheted. A tésztagép segít ebben neked. Húsleves cérnametélttel Elkészítési...
Túrós tészta házi tésztából
Túrós tészta házi tésztából: igazi finomság. Ha szereted a frissen kifőtt házi tésztát, szerezz be magadnak egy tésztagépet, mert azzal a tésztakészítés gyorsabbá és egyszerűbbé válik. Túrós tészta házi tésztából - recept Elkészítési idő: 60 perc Hozzávalók 4...
Bajai halászlé gyufatésztával
Bajai halászlé gyufa tésztával: gyors halászlé, mivel nincs passzírozva. A halhús gyorsan fő, mindössze fél óra kell a főzéshez. Halszeletekből háromnegyed óra után tálalhatsz. Bajai halászlé recept Elkészítési idő (a hal tisztítása nélkül): 45 perc Hozzávalók 6...
Túrós csusza frissen készített házi tésztából
Túrós csusza: az egyik legkedveltebb és legegyszerűbb magyar tésztaétel. Ha házi tésztából készül, akkor meg igazi csoda szalonna pörccel és annak zsírjával. Túrós csusza recept Elkészítési idő: Hozzávalók 4 személyre 500 g házi készítésű csusza tészta 400 g tehéntúró...
Energiatakarékosság a konyhában
Energiatakarékosság a konyhában: két alapvető dologtól függ. Egyrészt nem mindegy, milyen berendezéseket, eszközöket használunk, másrészt az sem mindegy, hogyan történik az üzemeltetésük. Energiatakarékosság a konyhában A konyhai berendezések és eszközök vásárlása...
Pizzaszósz eltevése
Pizzaszósz eltevése: lényegében sűrített paradicsom eltevése, hiszen a pizzaszósznak ez az alapja. Kiegészítők az extra szűz olíva olaj, az oreganó és esetenként a mozzarella sajt. Pizzaszósz eltevése - recept Elkészítési idő: 135 perc (ebből munka: 45 perc....
Vágódeszka, vágólap
Vágódeszka, vágólap: a konyha elengedhetetlen eszköze. Az ételek főzés előtti előkészítésének fontos darabja és egyidejűleg védi a munkafelületet is. A vágódeszkával szembeni követelmények Először szeretnék véleményt nyilvánítani az elnevezéssel kapcsolatban: én a...
Dagasztás nélküli kenyér
Dagasztás nélküli kenyér: minimális munkával és egy kis szervezéssel elkészítheted a recept szerinti kenyeret - és utána még sokszor elkészíted majd. Dagasztás nélküli kenyér recept Elkészítési idő (pihentetések nélkül): 55 perc Hozzávalók 450 g (0,45 kg) finomliszt...
Tortaformák és receptek
Tortaformák: nagyon sokféle méretet találsz a kereskedelemben - sőt rendszerint otthon is van többféle méret belőle. De mit teszel, ha a recept más méretre szól, mint amekkora van otthon? Ehhez szeretnék itt segítséget adni. Tortaformák és receptek Tortaformák a...