Blog
Színezett tészták készítése
Színezett tészták készítése: egyszerű művelet. Csupán arról van szó, hogy a tészta összeállításánál valamilyen színező anyagot (pl. spenótot, paradicsomot) is használni kell. Színezett tészták készítése Előzetes tudnivalók Miért színezik a tésztákat? A színezett...
Spenótos túrós derelye
Spenótos túrós derelye: olasz, pármai eredetű recept. Könnyen elkészítheted, mert a tészta a mi egyik kedvencünkéhez, a barátfülééhez hasonló. Spenótos túrós derelye Elkészítési idő: 70 perc Hozzávalók 4 adaghoz A tésztához: 20 dkg búza finomliszt 2 db tojás (ha...
Bolognai mártás
Bolognai mártás: afféle Jolie-Joker lehet a konyhádban, mert sokféle ételhez felhasználhatod. Munkaigényes, ezért érdemes belőle több adagot készíteni, mert jól fagyasztható. Bolognai mártás Elkészítési idő: 150 perc Az eredeti mártás száraz marhahúsból (esetleg...
Házi tarhonya készítése
Házi tarhonya: frissen elkészítve sokkal finomabb, mint a száraztésztából készült étel, igaz, elkészítése némi időt igényel, de nem boszorkányság. Házi tarhonya Elkészítési idő (elkészítése és főzése): 100 perc Hozzávalók 4 adag főételhez, 10 adag levesbetéthez): 20...
Rántott karfiol wokban
Rántott karfiol wokban - a tapadásmentes bevonattal ellátott wokban pirítani ugyan nem célszerű, de az edényt más módon mégis használni tudod. Rántott karfiol wokban Elkészítési idő: Hozzávalók 4 adaghoz 4 db nagyméretű karfiol rózsa (egy nagy fej négy alsó rózsája) 4...
Wok serpenyő használata a konyhában
Wok serpenyő használata a konyhában: talán nálad is található egy tapadásmentes bevonatú változat jól elrejtve egy nehezen hozzáférhető helyen. Valahonnan hozzád került, az is lehet, hogy te vetted, de nem használod. Pedig lehetne. Wok serpenyő használata a konyhában...
Konyhastílusok
Konyhastílusok: nem könnyű rendet tenni ebben a kérdésben. Ez azért van, mert szint minden írásos anyag különböző. Igyekszem bemutatni a stílusoka a saját elrendezésem szerint. A konyhastílusokról általában A konyhával kapcsolatos előző cikkemben (Konyha a...
Konyha a lakásban
Konyha a lakásban: létfenntartásunk színtere, közösségi tér, a közös munka lehetőségének alapja, kreatív összmunka valóra váltásának helye és még sorolhatnám. Konyha a lakásban - igények A konyhával kapcsolatos igények három nagy csoportra oszthatók: A konyha az...
Carbonara spagetti
Carbonara spagetti: gyors tészta, 20 perc alatt biztosan elkészül. Az olaszok egyik kedvelt, egyszerű étele. Engem kicsit emlékeztet a mi tojásos nokedlinkre. Carbonara spagetti recept Elkészítési idő: 20 perc Hozzávalók 4 adaghoz 40 dkg jó minőségű spagetti 1...
Házi reszelt tészta levesbetét
Házi reszelt tészta levesbetét: igazi kézműves termék. Abban különbözik az általában használt levestésztáktól, hogy egy kevés búzadara is van benne, amely a tésztát könnyebben reszelhetővé teszi. Házi reszelt tészta recept A tészta eredeti receptje a debreceni Garda...
Orjaleves reszelt tésztával
Orjaleves reszelt tésztával: a kézműves tészta különlegessé teszi ezt az ételt. A reszelt tészta ötlete és receptje a debreceni Garda étterem séfjétől származik és a környékbeliek imádják, nagyon sok fogy belőle. Orjaleves reszelt tésztával - recept Elkészítési idő:...
Húsleves cérnametélttel
Húsleves cérnametélttel: házi tésztával a nagy klasszikus, hiszen régebben, amikor még nem lehetett száraz tésztákat kapni, a háziasszonyok a cérnametéltet is otthon készítették. Most is megteheted. A tésztagép segít ebben neked. Húsleves cérnametélttel Elkészítési...