Brokkolis csirkemell wokban: gyorsan elkészíthető húsos-zöldséges étel. A csirkemell pirításához a wok az egyik legalkalmasabb edény a konyhában. Használd, de ha nincs, ne vegyél.
Brokkolis csirkemell wokban
Elkészítési idő:
Hozzávalók
4 adaghoz
- 1 db kifilézett csirkemell
- 1 db nagy, vagy 2 db kisebb brokkoli
- 1 evőkanál olíva olaj
- só, bors
Bevásárlólista
- 1 db kifilézett csirkemell
- 1 db nagy, vagy 2 db kisebb brokkoli
Emlékeztető: só, bors, olíva olaj
Megjegyzés:
- A képeken 2 adag elkészítését látod.
Előkészítés
- Egy nagyobb lábosban felteszel vizet melegedni. Ebben fogod blansírozni (előfőzni) a brokkoli rózsákat.
- A brokkolit rózsáira szétszeded. (A vastag szárat itt nem használod fel, tedd félre leves ízesítésére.), a nagyobb rózsákat kisebbekre vágod. Leöblíted.
- A csirkemell filét kockákra darabolod. Fűszerezed sóval, frissen őrölt fekete borssal.
Brokkolis csirkemell készítése wokban
- A wokban (ha nincs wok, egy nagyobb serpenyőben is elkészítheted) felforrósítod az olíva olajat..
- Ráteszed a csirkedarabokat. Addig pirítod – közben forgatva – amíg a hús felülete kivilágosodik és egy kissé meg is pirul.
- Közben a forró vízben 2 – 3 percig főzöd a brokkoli rózsákat, majd jeges vízben lehűtöd, hogy szép színét megtartsa.
- A brokkolit lecsepegtetés után a húshoz teszed, lefeded, addig párolod, amíg a hús és a brokkoli (nem nagyon) puha lesz. Ha ez megtörtént, az étel elkészült.
- A fedő eltávolítása után tálalhatsz. Hasonló módon készíthetsz cukkinis csirkemellet.
Elkészítési idő:
- Előkészítő munkák: 10 perc
- Hús és brokkoli pirítása, párolása: 10 perc
Összesen: 20 perc
Brokkolis csirkemell wokban – tálalás
Az elkészült ételt tányérokra téve tálalod.
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa