Carbonara spagetti: gyors tészta, 20 perc alatt biztosan elkészül. Az olaszok egyik kedvelt, egyszerű étele. Engem kicsit emlékeztet a mi tojásos nokedlinkre.

Carbonara spagetti

Carbonara spagetti recept

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 40 dkg jó minőségű spagetti
  • 1 teáskanál só (vagy evőkanál is lehet)
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna (toka vagy kolozsvári)
  • 5 dkg parmezán sajt 
  • 3 db tojás (4 db is lehet)
  • só (feltételesen, mivel van a főzővízben és a szalonna is sós)
  • őrölt bors (lehetőleg frissen őrölt, úgy az igazi)

Bevásárló lista

  • 40 dkg spagetti
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna (toka vagy kolozsvári)
  • 5 dkg parmezán sajt (lehet reszelt)
  • 4 db tojás

Legyen otthon: bors, só

Megjegyzések:

  • Ha van tésztagéped és spagetti készítő feltéted, készítsd el, sokkal finomabb lesz.
  • A képek 2 személyre készült mennyiséget mutatnak be.

Előkészítés

  • A szalonnát felvágod csíkokra.
  • Ha nem reszelt a parmezán sajtod, lereszeled a szükséges mennyiséget.

Carbonara spagetti készítése

  1. Felteszel 4 liter főzővizet a spagettihez. Ha van vízforraló, forrald fel azzal, sokkal gyorsabban forrni kezd majd a fazékban és kevesebb energiát is fogsz használni.
  2. Beleteszed a sót (olajat ne!)
  3. Közben kiolvasztod a szalonnát egy nagyobb serpenyőben (a tészta férjen majd bele).

    Szalonna sütése

    Szalonna sütése

  4. Amikor a víz lobogva forr, tedd bele a spagettit (amikor az alja kicsit megpuhult, az egészet belenyomhatod a főzővízbe.

    Spagetti főzése

    Spagetti főzése

  5. A főzési idő a tészta csomagolásán van feltüntetve. Ha frissen készíted, akkor van kész, amikor feljön a tészta a víz tetejére.
  6. Közben a tojásokat felütöd és villával felvered. Hozzáadod a reszelt sajt nagy részét. Egy keveset félreteszel a tálaláshoz.
    Tojások felverve

    Tojások felverve

    Sajt belekeverése

    Sajt belekeverése

  7. A főzési idő letelte után tésztaszűrővel kiszeded a tésztát és a kiolvasztott szalonnára teszed.- Ne öblítsd le! (A serpenyőt ezután tartsd alacsony hőmérsékleten.)
    Spagetti kiszedve

    Spagetti kiszedve

    Spagetti sült szalonnával

    Spagetti sült szalonnával

  8. Keverés közben ráöntöd a tojásos keveréket. A forró tésztát egy-két percig folyamatosan kevered. Közben a tojásos keverék a tészta melegétől egy krémes (de nem rántotta-szerű) állagú lesz).

    Carbonara spagetti készen

    Carbonara spagetti készen

  9. Azonnal tálalod.

Megjegyzés:

Az étel készítésének gyenge pontja a tojás tésztához keverése. Ha a tészta nagyon forró, a tojásból rántotta lesz. Ha túl későn teszed rá, akkor folyékony marad. A kettő közötti állapotot kell eltalálni.

Elkészítési idő:

  • Előkészítő munkák: 10 perc
  • Tészta kifőzése, kiszedése: 10 perc (friss tésztánál valamivel több)

Összesen: 20 perc

Carbonara spagetti tálalása

A tésztát tányérokra szeded, meghinted a félretett reszelt parmezánnal.

Carbonara spagetti tálalva

Carbonara spagetti tálalva

 

Étel és kép: Pap Zsuzsa

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás