Csirkemell pörkölt: ritkán szoktunk a csirkemellből pörköltet készíteni. Annyi biztos azonban, hogy kalóriaszegényebb lesz, mint sertéshúsból. Kipróbálod?

Csirkemell pörkölt tésztával

Csirkemell pörkölt

Elkészítési idő:

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 db filézett csirkemell
  • 1 evőkanál baromfizsír
  • 2 közepes fej hagyma (ha lehet, használj salotta hagymát, kevésbé erős az íze)
  • 1 evőkanál piros fűszerpaprika
  • 20 dkg száraztészta (metélt, csusza, orsó)
  • 2 dkg vaj
  • csirke alaplé (ha megoldható – ha nem, használj helyette vizet)

Megjegyzések:

  • A csirkemell pörköltbe ne tégy fokhagymát.
  • A képeken két adag készítését látod.
  • Ha van alapleved és azt használod, finomabb íze lesz az ételnek.

Bevásárlólista

  • 1 db filézett csirkemell
  • 2 közepes fej hagyma
  • 20 dkg száraztészta

Emlékeztető: só, baromfizsír, vaj, csirke alaplé

Előkészítés:

  • Ha nem filézett a csirkemell, kifilézed (a csontos részeket később egy leveshez elhasználhatod). Csíkokra, majd kockákra vágod.
    Csirkemell filé

    Csirkemell filé

    Csirkemell csíkok

    Csirkemell csíkok

    Felkockázott csirkemell

  • A hagymát felaprítod.

Csirkemell pörkölt készítése

  1. A baromfizsírt egy közepes méretű lábosban felforrósítod.
  2. Beleteszed a hagymát és üvegesre párolod.

    Hagyma dinsztelése

    Hagyma dinsztelése

  3. Beleteszed a pirospaprikát, összekevered.

    Pirospaprika hozzáadva

    Pirospaprika hozzáadva

  4. Felöntöd kevés vízzel, hagyod, hogy a viz elpárologjon. Ezt a műveletet még háromszor ismétled. Ha ezzel kész vagy, elkészült a pörkölt alap.

    Pörkölt alap

    Pörkölt alap

  5. Felteszed melegedni a tészta főzővizét. Megsózod.
  6. Beleteszed a húst a pörkölt alapba. Többször átforgatod (amíg kifehéredik), felöntöd vízzel vagy csirke alaplével.
  7. Puhára párolod a húst. Közben, ha szükséges, a pároló folyadékot pótolod.
  8. Amíg a hús párolódik, kifőzöd a tésztát. Kiszedés után tedd rá a vajat és többször keverd át, hogy ne ragadjon össze. A tésztafőzést leírását részletesen egy másik oldalamon találod.
    Kifőtt tészta kiszedése

    Kifőtt tészta kiszedése

    Kifőtt tészta

    Kifőtt tészta

  9. Amikor a hús megpuhult, kész a pörkölt.

    Csirkemell pörkölt készen

    Csirkemell pörkölt készen

Elkészítési idő:

  • Csirkemell filézése: 5 perc
  • Előkészítő munkák: 10 perc
  • Pörkölt alap készítése:15 perc
  • Pörkölt készítése és tészta kifőzése: 30 perc

Összesen: 60 perc

Csirkemell pörkölt tálalása tésztával

A tésztát tányérokra rakod. A csirkemell pörköltet a tetejére rendezed.

Csirkemell pörkölt tésztával tálalva 1

Tálalva 1

Csirkemell pörkölt tésztával tálalva 2

Tálalva 2

 

Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás