Csülkös korhelyleves: ebben a levesben a korhely leves általános alkotói mellett még csülök is van. Ettől lesz különleges ez a leves, amit mindenki két kanállal fal! Nem gyors étel, de megéri elkészíteni.
Csülkös korhelyleves
Elkészítési idő: 195 perc
Hozzávalók
4 – 6 adaghoz
- 1 nagy fej hagyma
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 db közepes nyers csülök
- 80 dkg savanyú káposzta
- 1 szál lángolt kolbász
- 1 evőkanál piros fűszerpaprika
- só
- 3 gerezd fokhagyma, 3 db babérlevél, 20 szem fekete bors, tejföl
- tejföl a tálaláshoz
Bevásárlólista
- 1 nagy fej hagyma
- 1 db közepes nyers csülök
- 80 dkg savanyú káposzta
Emlékeztető: só, piros fűszerpaprika, babérlevél, fokhagyma, fekete szemesbors, tejföl
Előkészítés
- A csülköt feldarabolod.
- A feldarabolt csülköt megfőzöd. A főzővízbe teszed a fokhagymát, a babérlevelet és a szemes borsot. és megsózod. Leszűröd. A húst és a levet is félreteszed.
Csülök főzése
Főtt csülök darabok
- A hagymát apróra vágod.
- A káposztát megkóstolod. Ha nagyon savanyú, átmosod úgy, hogy kellemesen savanykás íze legyen.
- A kolbászt felkarikázod.
Csülkös korhelyleves készítése
- Egy nagyobb lábosban a zsíron megpárolod az apróra vágott hagymát.
Hagyma párolása
- Ráteszed a savanyú káposztát és a kolbászt.
Savanyú káposzta és kolbász hozzáadása
- Hozzáadod a megfőtt csülök-darabokat.
- Megszórod a piros fűszerpaprikával.
- Felöntöd a csülök leszűrt főzőlevével. Ha szükséges, még megsózod.
Csülkös korhely leves főzése
- Addig főzöd, amíg minden megpuhul. Ezzel a leves el is készül.
Csülkös korhely leves készen
Elkészítési idő:
- Előkészítő munkák: 15 perc
- Csülök főzése: 120 perc
- Leves főzése. 60 perc
Összesen: 195 perc
Tálalás
A levest még forrón tányérokba mered. Tejfölt kínálsz hozzá.

Csülkös korhely leves tálalva 1

Csülkös korhely leves tálalva 2
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa