Hidegtálak: 5 db közepes méretű, különböző hidegtálak leírását találod ebben a cikkben. Mivel a felhasznált elemek mindegyikéből van már bejegyzésem, ezért itt hivatkozásokat használok.

Tormakrémes sonkatekercs

Hidegtálak

Elkészítési idő: gyakorlattól függően: 3,5 – 5 óra

Hozzávalók

8 -12 fő részére

16 db tormakkrémes sonkatekercshez:

  • 16 szelet szögletes gépsonka
  • 1kg tormakrém (ami marad, használd fel díszítéshez)

1 kg tormakrémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál majonéz
  • 20 dkg reszelt torma
  • 30 dkg tejszínes krémsajt
  • fűszerek: só, fehér bors, szerecsendió

18 db töltött tojáshoz:

  • 9 db tojás
  • 4 evőkanál tejföl vagy tartár mártás (majonéz + tejföl)
  • só, fehér bors, aprított petrezselyem

6 dl majonézhez:

  • 4 db tojás sárgája
  • 4 dl napraforgó olaj
  • 4 dkg mustár (2 kiskanálnyi)
  • 4 teáskanál citromlé
  • 2 mokkáskanál só

14 db-os caprese tálhoz

  • 8 db közepes paradicsom (közelítő adat)
  • 2 csomag szarvasi mini mozzarella
  • 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 2 szál friss bazsalikom
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • frissen őrölt bors

1,5 kg franciasalátához:

  • 1 kg franciasaláta alap
  • 4 tojásból majonéz
  • 20 dkg tejföl
  • 2 db közepes alma
  • 2 db közepes csemege uborka

A díszítéshez:

  • Paradicsom: a caprese készítésénél levágott széleket itt fel tudod használni.
  • Petrezselyem bóbiták: 2 csokor petrezselyem bóbitákra szedve biztosan elég lesz.

Megjegyzések:

  • A bevásárlás előtt számold össze, hogy milyen mennyiségeket szeretnél készíteni és annak megfelelően számold át a hozzávalókat, majd készítsd el a bevásárló listát annak figyelembevételével, hogy mi van otthon.
  • Az egyes elemek elkészítési módját a linkekre való kattintással találod meg.
  • Vannak olyan műveletek (pl. tojásfőzés és tisztítás, majonéz és franciasaláta, tormakrém készítés, amelyeket előző nap elkészíthetsz, így lerövidül a készítési idő.

Hidegtálak elkészítése

A következő sorrendet célszerű követned:

  • Készítsd el az elemeket.
  • Rakd fel a tálakra a franciasaláta alapot (ahol kell – a caprese kivételével akár mindenhova), a maradékot tedd külön tálba.
  • Helyezd el a tálakon az elemeket (ha még csak később kell, takard le frissen tartó fóliával
  • Rakd fel a díszítéseket. (tálalás előtt fél órával)

Tálalás

A kész hidegtálak egy-egy lehetséges variációja, hogy könnyebb legyen a dolgod:

Sonkatekercsek 2

Sonkatekercsek

Töltött tojások és sonkatekercsek 1

Töltött tojások és sonkatekercsek 1

Töltött tojások és sonkatekercsek 2

Töltött tojások és sonkatekercsek 2

Caprese saláta

Caprese saláta

Franciasaláta

Franciasaláta

További hidegtál ötleteket találsz ezekben a könyveimben (e-Bookok) is:

Húsvéti ételek, sonkafőzés

Karácsonyi ételek és sütemények

 

Étel és képek: Pap Zsuzsa

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás