Húsos raviolini: hihetetlenül finom húsos tészta, amelynek elkészítése a kis mérete miatt szinte elképzelhetetlen sablon nélkül. A sablon használatáról egy másik cikkben olvashatsz.

Húsos raviolini

Elkészítési idő:

Hozzávalók

4 adaghoz (4 x 21 db raviolinihoz)

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 1 evőkanál víz (feltételes)
  • 1 mokkás kanál só

A töltelékhez

  • 25 – 30 dkg darált hús
  • 1 db közepes hagyma
  • só, bors

Előkészítés

  • A hozzávalókból elkészíted a tésztát amelyet  folpackba csomagolva egy órán át a hűtőben pihentetsz.
  • Amíg a tészta pihen, elkészíted a tölteléket. A hagymát felaprítod, zsíron üvegesre párolod. Hozzáadod a darált húst, megsózod, frissen őrölt borssal megszórod. A hagymás zsíron átforgatod, majd fedő alatt puhára párolod. A levét elpárologtatod. A töltelék lehet más is, például bolognai ragu .

Húsos raviolíni készítése

A tészta készítése

  1. A hűtőből kivett tésztát 4 egyenlő darabba vágod. Egyszerre egy-egy darabbal dolgozol (a többi becsomagolva hagyod, hogy ne száradjon ki.
  2. A tészta negyed részéből tésztagéppel kb. 12 cm széles és 50 cm hosszú tésztacsíkot készítesz a legvékonyabb áteresztő hengerekkel. Közben a tésztát többször meglisztezed. A tészták két végét (amelyek oválisak) óvatosan széthúzogatod olyan szélesre, mint a tésztacsík.

A raviolínik elkészítése

  1. A tésztacsíkot két egyforma részre keresztben szétvágod.
  2. A raviolini sablon (gyártó: Tescoma) tetejét leveszed. Az egyik tésztacsík egyik oldalát alaposan belisztezed és a sablon mélyedésekkel ellátott részére fekteted. A lyukaknál kissé benyomkodod.
    04. Alsó tésztalap elhelyezése

    Alsó tésztalap elhelyezése

    05. Alsó tésztalap benyomkodva

    Alsó tésztalap benyomkodva

  3. Mokkás kanállal a tölteléket a mélyedésekbe rakod. A mélyedések körül a tésztát vizes ecsettel megkened, hogy jobban összeragadjon.

    06. Alsó tésztalap töltelékkel

    Alsó tésztalap töltelékkel

  4. A másik tésztacsíkot belisztezed és a nem lisztezett oldalával a másik tésztalapra teszed.

    07. Felső tésztalap elhelyezése

    Felső tésztalap elhelyezése

  5. Kézzel összenyomod úgy, hogy a levegő távozzon el a tésztalapok közül.
  6. A sablon másik részét a vágóélekkel lefelé a megtöltött tésztára helyezed, majd sodrófával alaposan lenyomkodod, hogy a vágóélek a tésztát átvágják.

    08. Raviolinik szétvágva

    Raviolinik szétvágva

  7. Ezután a formát felemelve a raviolikat deszkára vagy konyharuhára borítod.

    11. Húsos raviolini főzés előtt

    Húsos raviolini kifőzés előtt

A tésztákat kifőzöd, kevés vajjal összekevered, hogy ne ragadjanak össze.  Tálaláskor sajttal (esetleg még petrezselyemmel) megszórod.

Húsos raviolini

Húsos raviolini

 

Étel, képek és  recept: Pap Zsuzsa

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás