Joghurtban pácolt sertés-szelet – tetszés szerinti fűszerezéssel saját ízlésedhez igazíthatod ezt az ételt. A pácolást ne hagyd ki, mert a húst finom puhára pácolja!

Joghurban pácolt sertés szelet
Joghurtban pácolt sertés-szelet
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók
4 adaghoz
- 4 nagyobb szelet sertéscomb (kb. 60 dkg)
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 4 mokkáskanál só
- 4 kiskanál provencei fűszerkeverék (más fűszerekből más mennyiség lehet szükséges)
- 1 db közepes hagyma
- 1 evőkanál sertés-zsír
Bevásárlólista
- 4 nagyobb szelet sertéscomb (kb. 60 dkg)
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1 tasak provence-i fűszerkeverék
- 1 db közepes hagyma
Emlékeztető: sertés-zsír, só
Előkészítés
- A sertéshús szeletekről – ahol szükséges – leszeded a hártyákat és klopfolod.
Sertéscomb szeletek
- Mindkét oldalát fűszerezed.
Sertéscomb szeletek fűszerezve
- Joghurttal átkenve egy tálban a hűtőbe teszed legalább 2 órára, de hosszabb ideig is pácolhatod.
Sertéscomb szeletek joghurtban pácolva
Elkészítés
- A hagymát felaprítod, majd egy serpenyőben a zsíron megdinszteled.
Hagyma párolása
- A hús szeleteket kiveszed a pácból, és a pác nagy részét leszeded róla.
- Mindkét oldalát megsózod.
- A párolt hagymára teszed és mindkét oldalát elősütöd.
Hús elősütése 1
Hús elősütése 2
- Lefeded és fedő alatt puhára párolod.
- Ha sok lé marad rajta, azt elpárolod és mindkét oldalát átsütöd.
Joghurtban pácolt sertés szelet készen
Elkészítési idő:
- Előkészítés (pácolási idő nélkül): 15 perc
- Sütés: 45 perc
- Összesen: 60 perc
Tálalása
Többféle körettel tálalhatod. Én salátát készítettem hozzá uborkából, paradicsomból, lila hagymából és feta sajtból:

Tálalva 1

Tálalva 2
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa