Leveles tészta bolognai raguval: egy kis előrelátással – ha a ragut előre elkészíted és a leveles tésztát készen veszed – nagyon gyorsan elkészíthető.

Leveles tészta bolognai raguval tálalva 2

Leveles tészta bolognai raguval

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók

24 darab papucshoz

  • 1 csomag 500 g-os 4 rétegű mirelit leveles tészta
  • 15 dkg darált húsból készült bolognai ragu
  • liszt a tészta nyújtásához

Bevásárlólista

  • 1 csomag 500 g-os 4 rétegű mirelit leveles tészta

Emlékeztető: bolognai ragu, liszt

Megjegyzés:

Eszedbe ne jusson 15 dkg darált húsból bolognai ragut készíteni. Készíts egy nagyobb mennyiséget, kisebb adagokban fagyaszd le, és minden alkalommal csak annyit használj belőle, amennyi szükséges. Felhasználhatod lasagne készítéséhez, tésztára mártáshoz, leveles tészta töltéséhez, rakott zöldségek készítéséhez.

Előkészítés

A leveles tésztát és a bolognai ragut előző nap tedd át a fagyasztóból a hűtőszekrénybe.

Leveles tészta bolognai raguval – elkészítés

  1. A ragut – ha még túl hideg és kemény lenne – egy kisebb lábosban langyosítsd fel, hogy formázható legyen.
  2. A leveles tésztát terítsd ki úgy, hogy a 4 réteg egyben maradjon, azokat ne szedd szét.
  3. A tészta felét kisebb deszkán is kinyújthatod, A kinyújtott lap legyen kb. 24×18 cm. Nagyobb gyúrólapon az egyszerre az egészet kinyújthatod 36×24 cm-re. Az előző esetben 12 db, a második esetben 24 db 6×6 cm-es négyzetlap lesz az eredmény. A méretezésnek nem kell nagyon pontosnak lennie. A lényeg, hogy a töltelékek rátétele után meg lehessen formázni.
  4. Melegítsd elő a sütőt 220 -230 fokon.
  5. A kinyújtott lapot jelöld be késsel 3×4, azaz 12, vagy 6×4, azaz 24 részre.

    Felosztás 12 részre

    Felosztás 12 részre

  6. Vágd szét a tésztát.

    Szétvágva

    Szétvágva

  7. Tedd a tölteléket a tészták közepébe. Egy lapos kiskanálnyi elég (ha sok lenne, sütés közben „kimászik” a tésztából).

    Töltelékek a tésztán

    Töltelékek a tésztán

  8. Készítsd el a papucsokat: kissé húzd szét a tészta két átellenes sarkát, majd ezeket a sarkokat fogd össze és erősen nyomkodd meg, mert könnyen szétnyílnak (ez nálam is megtörtént).
    Papucs készítés 1

    Papucs készítés

    Leveles tészta papucs

    Leveles tészta papucs

  9. Ha 2 részletben nyújtottad a tésztát, hasonló módon dolgozd fel a tészta másik felét is.
  10. Az elkészített papucsokat tedd sütőpapírral bélelt tepsire (a sütőhöz tartozó tepsin éppen elfér a 24 db.

    Papucsok tepsiben

    Papucsok tepsiben

  11. Tedd a sütőbe és süssd 220-230 fokon. 15 – 20 perc alatt megsül.

    Megsütve

    Megsütve

Megjegyzés:

Természetesen más formára is elkészítheted (pl. egyszerűen félbehatva).

Elkészítési idő:

  • Tészta nyújtása, töltelékek elhelyezése: 10 perc
  • Papucsok készítése: 5 perc
  • Sütés: 15 perc

Összesen: 30 perc

Tálalás

A megsült papucsokat tálon vagy tányérokon kínálhatod. Langyosan a legjobb. Ha van maradék, dobozban napokig tárolhatod, de megpuhul, és már nem lesz ropogós.

Leveles tészta bolognai raguval tálalva 1

Leveles tészta bolognai raguval – tálalva 1

Leveles tészta bolognai raguval tálalva 2

Leveles tészta bolognai raguval – tálalva 2

 

Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás