Marcato tésztagép, házi tészta készítő gép: egyre kedveltebb lesz nálunk. Aki már evett frissen készült házi tésztát, az nagyon jól tudja – annak ellenére, hogy jó minőségű száraz tésztákat is lehet vásárolni – hogy mi a kettő között a különbség. Az árak összehasonlításából pedig toronymagasan a házi tészta kerül ki győztesen.
A Marcato tésztagép és tészta készítés
Tésztagép és a tészta készítés kultúrája
A tészta készítés kultúrája – a közel száz éves olasz Marcato cég ennek jeles képviselője – három dologban nyilvánul meg:
- az alapanyagok, elsősorban a liszt minőségében és féleségeiben (búza finomliszt, durum liszt, teljes kiőrlésű lisztek)
- a tészták sokféleségében (amelyek mindegyikéhez ételfajtát lehet társítani)
- a tésztagépek konyha-stílusokhoz való illeszkedésében.
Nem véletlen tehát, hogy nálunk a Marcato cég tésztagépei a legelterjedtebbek.
A Marcato tésztagépek általános tulajdonságai
- A termékek nem tartalmaznak egészségre káros anyagokat, így a tészta eredeti állapotában és ízével kerül feldolgozásra.
- Nagy számú variációs lehetőség mind a tészták vastagságában, mind a formájukban.
- Talpának és mozgató szerkezetének jó rögzíthetősége stabillá teszi mind a gépet, mind a munkafolyamatot.
- A gépek egyszerűek, könnyen kezelhetőek és tisztán tartásuk is problémamentes.
A géppel készíthető tésztaféleségek
Az alapgép
Háromféle tésztát készít különféle vastagságban:
- lasagne (max. a gép szélessége)
- fettuccine (széles metélt 6,5 mm))
- tagliolini (gyufatészta 1,5 mm))
Kiegészítők
A 13 kiegészítővel készíthető tészták:
- bigoli (gyufatészta 3,5 mm)
- capellini (cérnametélt 1,0 mm)
- lasagnette (széles metélt 10 mm)
- linguine (lapos, keskeny tészta 3 mm)
- mafaldine (cakkos szélű metélt, 8 mm)
- papardelle (nagyon széles metélt, 50 mm)
- reginette (cakkos metélt, 12 mm)
- spaghetti (spagetti, 2 mm)
- spaghetti chitarra (szögletes, 2 mm)
- trenette (szögletes, 3,5 mm)
- vermicelli (vékony spagetti, 1 mm)
- ravioli (cakkos kocka, 45 mm)
- raviolini (cakkos kocka, 30 mm)
A tésztakészítés munkáját segítő eszközök
Tésztaszárító állvány
Derelyevágó
Liszt adagoló
Illesztés a konyha-stílusokhoz
Ez a színekben nyilvánul meg:
- Időtlen: szürke, sárga, pink
- rusztikus: pink, világoskék
- modern: piros, zöld, kék
- minimál: fém, sötétszürke.
Miért és kinek éri meg tésztagépet vásárolni
Miért?
- mert a frissen készített tészta jobb, mint a szárított
- mert a házi tészta ocsóbb, kb. 1 év alatt behozza az alapgép árát
- mert elsőrangú szénhidrát forrás és változatosabbá teszi az étrendet (sokféle étel készíthető belőle)
Kinek?
Akinek viszonylag kevesebb a pénze és több az ideje:
- gyerekekkel otthon levő kismamák
- részmunkaidőben dolgozók
- pedagógusok nyáron
- nem vagy részmunkaidőben dolgozó nyugdíjasok.
Forrás: www.marcato.it