Rizses sárgarépás csirke falatok: elkészítéséhez szinte mindent megtalálsz otthon, ha általában otthon étkeztek, valószínűleg csak a csirkét kell hozzá beszerezned.

Rizses sárgarépás csirkefalatok

Rizses sárgarépás csirke falatok

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 4 db kicsontozott felső csirkecomb (ha nem jutsz hozzá, csontozd ki) – vagy 2 db fél csirkemell filé
  • 7,5 dl párolt rizs
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 db közepes sárgarépa
  • néhány szál vagy szárított petrezselyem
  • só, bors

Bevásárlólista

  • 4 db kicsontozott felső csirkecomb (ha nem jutsz hozzá, csontozd ki) – vagy 2 db fél csirkemell filé

Emlékeztető: rizs, vaj, olíva olaj, sárgarépa, friss vagy szárított petrezselyem, só, bors

Megjegyzés:

  • Egy átlagos háztartásban, ahol rendszeresen főznek, az emlékeztetőben felsorolt élelmiszerek általában otthon vannak, így a bevásárlásra minimáli időt kell csak fordítanod. Ha még a párolt rizs készítésére előző napon tudsz időt szánni, és filézett húst veszel, 20 perc alatt elkészül.

Előkészítés

2,5 dl vízből, 2 dkg vajból sós vízben megfőzve elkészíted a párolt rizst. Ugyanitt olvashatsz a párolt rizs készítési módszereiről és az optimális módszer kiválasztásáról. Ezt itt is alkalmazhatod.

Párolt rizs

Párolt rizs

A párolás alatt:

  • A húst, ha szükséges, kicsontozod.
  • Felkockázod és megfőzöd sós vízben a sárgarépát.

    Párolt sárgarépa

    Párolt sárgarépa

  • Felaprítod a petrezselymet (ha frisset használsz, ami a jobb megoldás).

Rizses sárgarépás csirke falatok készítése

  1. A húst kb. 2 cm-es csíkokra, majd 2×2 cm-es kockákra vágod.

    Kicsontozott, feldarabolt csirkecomb

    Kicsontozott, feldarabolt csirkecomb

  2. Megsózod és megszórod frissan őrölt borssal.
  3. Egy felforrósított serpenyőben egy evőkanál olíva olajon elősütöd (közben forgatod, hogy a darabok minden oldalon kivilágosodjanak).

    Hús sütése 1

    Hús sütése 1

  4. Lefedve 10 percig párolod.

    Hús párolása

    Hús párolása

  5. Fedő nélkül a fölösleges vizet elpárologtatod.

    Hús sütése 2

    Hús sütése 2

  6. A húst, a párolt rizst, a a párolt sárgarépát és a petrezselymet egy nagyobb tálban összekevered.
    Hús, rizs, sárgarépa, petrezselyem

    Hús, rizs, sárgarépa, petrezselyem

    Hozzávalók összekeverve

  7. Ezzel az étel elkészült.

Elkészítési idő:

  • Előkészítő munkák: 40 perc
  • Hús sütése és párolása: 15 perc
  • Összeállítás: 5 perc

Összesen: 60 perc

Rizses sárgarépás csirke falatok tálalása

Az elkészült ételt tányérokra szeded. Petrezselymet szórsz rá.

Rizses sárgarépás csirkefalatok tálalva 1

Rizses sárgarépás csirkefalatok tálalva 1

Rizses sárgarépás csirkefalatok tálalva 2

Rizses sárgarépás csirkefalatok tálalva 2

 

Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás