Sajtkrémleves: egyszerű, finom leves, különösen akkor, ha többféle sajtból készül. Ezeket összeválogathatod tetszésed szerint – akár maradékokat is felhasználhatsz hozzá.

Sajtkrémleves

Sajtkrémleves

Elkészítési idő:

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 4 dkg reszelt Gouda sajt
  •  4 dkg füstölt sajt
  • 1 dkg parmezán sajt
  • 4 dkg vaj
  • 4 teáskanál liszt
  • 6 dl tej
  • 2 szelet fehérkenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, frissen őrölt fehér bors, szerecsendió

Bevásárlólista

  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 4 dkg reszelt Gouda sajt
  •  4 dkg füstölt sajt
  • 1 dkg
  • 1 liter tej
  • 1 csokor petrezselyem

Emlékeztető: vaj, liszt, fehér kenyér, fokhagyma, só, fehér bors, szerecsendió

Megjegyzés:

  • Más fajta sajtokat is használhatsz.

Előkészítés

  • A sajtokat lereszeled.
  • A tejet felmelegíted.
  • A petrezselymet felaprítod.

Sajtkrémleves készítése

Levesbetét (fokhagymás pirított kenyérkockák) készítése:

  1. A kenyeret megpirítod.
  2. Bedörzsölöd fokhagymával

    Kruton egyszerűen 1

    Kruton egyszerűen 1

  3. Kockákra darabolod és már készen is vagy. Bővebben lásd: Kruton pofonegyszerűen.
    Kruton egyszerűen 2

    Kruton egyszerűen 2

    Kruton készen

    Kruton készen

Sajtkrémleves:összeállítása:

  1. Egy közepes méretű lábosban felolvasztod a vajat.
  2. Hozzáteszed a lisztet, elkevered benne (de nem pirítod).

    Vajas rántás készítése

    Vajas rántás készítése

  3. Meleg tejjel felengeded.

    Felengedve meleg tejjel

    Felengedve meleg tejjel

  4. Összekevered, majd elkevered benne a reszelt sajtokat. (Valamelyikből tegyél félre a leves tetejére.) Kevergetve melegíted, amíg a sajtok felolvadnak.

    Reszelt sajtok hozzáadva

    Reszelt sajtok hozzáadva

  5. Fűszerezed ízlés szerint sóval, fehér borssal szerecsendióval. Ezzel készen is vagy.

    Fűszerezés

    Fűszerezés

Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 10 perc
  • Levesbetét készítése: 10 perc
  • Sajtkrémleves elkészítése:10 perc

Összesen: 30 perc.

Sajtkrémleves tálalása

A levest tányérokba mered. Elosztva rárakod a pirított kenyérkockákat, majd megszórod a maradék reszelt sajttal és petrezselyemmel.

Sajtkrémleves tálalva 1

Sajtkrémleves tálalva 1

Sajtkrémleves

Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás