Spagetti Amatriciana wokban: kérdezhetnéd, miért éppen ebben az edényben? A szósznak kicsit nagy ugyan, de a tésztával sokkal könnyebben összekeverheted, mint egy serpenyőben vagy lábosban.

Spagetti Amatriciana wokban

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 15 dkg spagetti
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 db szárított chili paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl fehér bor
  • 3 db paradicsom
  • 1 teáskanál paradicsomkonzerv
  • 10 dkg pecorino sajt
  • Fűszerek: só, bors, oregano

Megjegyzés:

Ha 4 adagra van szükséged, vedd mindennek a kétszeresét.

Bevásárlólista

  • 1 csomag spagetti
  • 3 db paradicsom
  • 1 db kis paradicsomkonzervsó,
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg pecorino sajt

Emlékeztető: bors, fokhagyma, olíva olaj, oregano, fehér bor

Előkészítés

  • A kolozsvári szalonnát kis kockákra vágod.
  • A paradicsom héját 3 perces forró vízben történő áztatás után lehúzod, majd a húsát apró kockákra vágod.
  • A pecorino sajtot lereszeled.
  • A fokhagymát felaprítod (fokhagymaprést is használhatsz).

Spagetti Amatriciana wokban – elkészítés

  1. A tésztát egy lábosban sós vízen félkészre főzöd és félre teszed. A főzőlét ne öntsd ki!

    Tészta kifőzése

    Tészta kifőzése

  2. Egy wok serpenyőben (ha nincs, akkor egy mély serpenyőben 1 kanál olíva olajon kiolvasztod a kolozsvári szalonnát. Beleteszed a szárított vagy friss chili paprikát (vagy egy felet). Ez az étel csípősen az igazi, Ha nem szereted, chili nélkül is elkészítheted.
    Szalonna kiolvasztása 1

    Szalonna kiolvasztása 1

    Szalonna kiolvasztása 2

    Szalonna kiolvasztása 2

  3. Amíg a szalonna kiolvad, egy kisebb nyeles lábosban főzd meg és sűrítsd be a paradicsomot.

    Paradicsom főzése

    Paradicsom főzése

  4. Amikor a szalonna kiolvadt, tedd hozzá a fokhagymát, a paradicsomot, 1 evőkanál sűrített paradicsomot, fél mokkás kanál sót, adj hozzá egy teáskanál oreganot és őrölj rá borsot.

    Mártás készítése

    Mártás készítése

  5. Főzd kb. 5percig. Ha nagyon sűrű lenne, tégy hozzá a tészta főzővizéből annyit, hogy mártás sűrűségű legyen.
  6. Add hozzá a bort, és forrald ki az alkoholt.

    Alkohol kiforralása

    Alkohol kiforralása

  7. Tedd bele a tésztát, forgasd össze és párold, főzd addig, amíg a tészta fogkeményre, vagy a kedved szerinti puhaságúra fő.

    Tészta hozzáadása

    Tészta hozzáadása

  8. Tedd rá a reszelt sajt felét, forgasd át és készen vagy.

    Sajt hozzáadása

    Sajt hozzáadása

Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 10 perc
  • Az étel elkészítése: 20 perc

Összesen: 30 perc

Spagetti Amatriciana wokban – tálalás

A kész ételt tányérokra szeded, megszórod a reszelt sajt másik felével és elkészültél. (A bazsalikom bóbita egy kis színt varázsol a tésztára, de nem okvetlenül szükséges.

Spagetti Amatriciana wokban - tálalás 1

Spagetti Amatriciana wokban – tálalás 1

Spagetti Amatriciana wokban - tálalás 2

Spagetti Amatriciana wokban – tálalás 2

.

Étel, képek és szöveg: Pap Zsuzsa

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás