Spagetti Amatriciana wokban: kérdezhetnéd, miért éppen ebben az edényben? A szósznak kicsit nagy ugyan, de a tésztával sokkal könnyebben összekeverheted, mint egy serpenyőben vagy lábosban.
Spagetti Amatriciana wokban
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 15 dkg spagetti
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 db szárított chili paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl fehér bor
- 3 db paradicsom
- 1 teáskanál paradicsomkonzerv
- 10 dkg pecorino sajt
- Fűszerek: só, bors, oregano
Megjegyzés:
Ha 4 adagra van szükséged, vedd mindennek a kétszeresét.
Bevásárlólista
- 1 csomag spagetti
- 3 db paradicsom
- 1 db kis paradicsomkonzervsó,
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg pecorino sajt
Emlékeztető: bors, fokhagyma, olíva olaj, oregano, fehér bor
Előkészítés
- A kolozsvári szalonnát kis kockákra vágod.
- A paradicsom héját 3 perces forró vízben történő áztatás után lehúzod, majd a húsát apró kockákra vágod.
- A pecorino sajtot lereszeled.
- A fokhagymát felaprítod (fokhagymaprést is használhatsz).
Spagetti Amatriciana wokban – elkészítés
- A tésztát egy lábosban sós vízen félkészre főzöd és félre teszed. A főzőlét ne öntsd ki!
- Egy wok serpenyőben (ha nincs, akkor egy mély serpenyőben 1 kanál olíva olajon kiolvasztod a kolozsvári szalonnát. Beleteszed a szárított vagy friss chili paprikát (vagy egy felet). Ez az étel csípősen az igazi, Ha nem szereted, chili nélkül is elkészítheted.
- Amíg a szalonna kiolvad, egy kisebb nyeles lábosban főzd meg és sűrítsd be a paradicsomot.
- Amikor a szalonna kiolvadt, tedd hozzá a fokhagymát, a paradicsomot, 1 evőkanál sűrített paradicsomot, fél mokkás kanál sót, adj hozzá egy teáskanál oreganot és őrölj rá borsot.
- Főzd kb. 5percig. Ha nagyon sűrű lenne, tégy hozzá a tészta főzővizéből annyit, hogy mártás sűrűségű legyen.
- Add hozzá a bort, és forrald ki az alkoholt.
- Tedd bele a tésztát, forgasd össze és párold, főzd addig, amíg a tészta fogkeményre, vagy a kedved szerinti puhaságúra fő.
- Tedd rá a reszelt sajt felét, forgasd át és készen vagy.
Elkészítési idő:
- Előkészítés: 10 perc
- Az étel elkészítése: 20 perc
Összesen: 30 perc
Spagetti Amatriciana wokban – tálalás
A kész ételt tányérokra szeded, megszórod a reszelt sajt másik felével és elkészültél. (A bazsalikom bóbita egy kis színt varázsol a tésztára, de nem okvetlenül szükséges.
.
Étel, képek és szöveg: Pap Zsuzsa