Hideg őszibarack leves: igazi kedvenc lehet a nagy nyári melegekben. Ügyelj arra, hogy jóízű őszibarackot vásárolj hozzá. Gyorsan elkészül, de a hűtéshez idő kell.

Őszibarack krémleves

Hideg őszibarack leves

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 80 dkg sárga belű, jóízű őszibarack (kb. 8 db közepes méretű)

    Őszibarack

    Őszibarack

  • 4,5 dl víz
  • 1 kis pohár tejföl
  • 200 ml habtejszín
  • 2 teáskanál liszt
  • 2 kis db fahéj
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 db citrom vékonyan levágott héja
  • 1/2 citrom leve (feltételesen)
  • 2 teáskanál cukor (feltételesen)

Megjegyzés:

  • Az őszibarack eredeti ízétől függ, hogy mennyi cukorral és citromlével ízesíted.

Bevásárlólista

  • 80 dkg sárga belű, jóízű őszibarack (kb. 8 db közepes méretű)
  • 1 kis pohár tejföl
  • 200 ml habtejszín
  • 1 db citrom

Emlékeztető: liszt, fahéj, szegfűszeg, kristálycukor, porcukor

Hideg őszibarack leves – előkészítés

  • A fahéjat, citromhéjat és szegfűszeget fél deci vízben főzd ki. Ezzel azt éred el, hogy a fűszerdarabok nem fognak úszkálni a kész ételben.
  • Az őszibarackokat kimagozod, héját eltávolítod, kockákra vágod.

    Őszibarack kockákra vágva

    Őszibarack kockákra vágva

  • A citromot mosd meg, közepéből vágj ki négy vékony szeletet, a többi rész héját és levét használ fel a receptben leírtak szerint.

Hideg őszibarackleves készítése

  1. Az őszibarack darabok turmixgépben csak vizet hozzáadva pürésíthetők. Ügyelj arra, hogy minden adaghoz arányosan adj egy kevés vizet., összesen 4 dl-t. Amikor ezzel készen vagy, szűrés után add hozzá a fűszeres vizet is.

    Turmixolás 2

    Turmixolás

  2. Melegítsd fel a leves alapot.

    Turmixolt őszibaracklé

    Turmixolt őszibaracklé

  3. Közben készítsd el a habarást. Amikor a leves alap már felmelegedett, részletekben hígítsd fel vele a habarást annyira, hogy az jól önthetővé váljon.
  4. Öntsd bele a leves alapba, keverd össze. Ezzel a leves el is készült.

    Tejföllel habarva

    Tejföllel habarva

  5. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy lehüljön.

    Őszibarack krémleves készen

    Őszibarack krémleves készen

Megjegyzés:

  • Amennyiben a habarást nem teszed bele, fűszeres ivólevet készítettél.

Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 10 perc
  • Turmixolás: 5 perc
  • Habarás: 10 perc
  • Hűtés: 2 óra

Összesen (hűtés nélkül): 25 perc

Hideg őszibarackleves tálalása

Mentalevéllel, citromkarikával tálalhatod (a képen bazsalikomot látsz). Ha tartalmasabbá és mutatósabbá szeretnéd tenni, készíts tejszínhabot a tetejére (előzőleg jól lehűtött habtejszínből felverve, kevés porcukorral ízesítve).

Őszibarack krémleves tálalva 1

Őszibarack krémleves tálalva 1

Őszibarack krémleves tálalva 2

Őszibarack krémleves tálalva 2

 

Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás