Négysajtos tészta – narancsszínben: egyrészt a négy fajta sajt, másrészt a narancssárga tészta teszi az ételt különlegessé. Próbáld ki minél előbb!

Négy sajtos narancs-színű tészta

Négysajtos tészta – narancsszínben

Elkészítési idő: 80 perc

Hozzávalók

4 adaghoz

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 3 csipet só
  • 2  evőkanál sűrű paradicsompüré
  • 1 teáskanál só a tészta kifőzéséhez

A sajtmártáshoz:

  • 1 – 1,5 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg mozzarella sajt

    Mini mozzarella

    Mini mozzarella

  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg karakteres ízű sajt (akár vegyesen)

    Karakteres sajtok

    Karakteres sajtok

  • só, szerecsendió

Tálaláshoz:

  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 csokor petrezselyem

Megjegyzés:

A sajtmártáshoz kisebb sajtmaradékokat is felhasználhatsz.

Bevásárlólista

  • 3 db tojás
  • 1 db kis sűrű paradicsomkonzerv
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg karakteres ízű sajt (akár vegyesen)

Emlékeztető: liszt, só, fokhagyma, szerecsendió

Előkészítés

Feldarabolt karakteres sajtok

Feldarabolt karakteres sajtok

Feldarabolt mini mozzarella

Feldarabolt mini mozzarella  

Aprítsd össze a fokhagymát és egy-két szál kivételével a petrezselymet.

Felaprított fokhagyma

Felaprított fokhagyma

Megjegyzések:

  • A narancs-színű tésztát akár hetekkel előbb is elkészítheted és szárítva tárolhatod.
  • Ha nincs tésztagéped, a tészta hagyományos kézi módszerekkel is elkészíthető.
  • Ha nincs időt vagy indíttatásod tésztát készíteni, bizonyos üzletekben készen is vásárolhatsz színes tésztát.
  • A négysajtos tésztát bármilyen színű, vagy akár natúr tésztából is elkészítheted.

Narancsszínű négysajtos tészta készítése

  1. Tedd fel a tészta főzővizét melegedni egy nagyobb lábosban vagy fazékban.
  2. Készítsd el a sajtmártást: melegítsd fel a tejszínt, tedd bele állandó keverés mellett a sajtokat és a fokhagymát. Ha szükséges, sózd meg és reszelj bele kevés szerecsendiót.

    Sajtmártás

  3. Amikor a víz forrni kezd, tedd bele a tésztát és várj, amíg feljön a víz tetejére. Ellenőrizd, hogy megfőtt-e. Amikor elérte a megfelelő állagot, szűrőkanállal szedd ki egy edénybe.
    Tészta kifőzése

    Tészta kifőzése

    Kifőtt tészta

    Kifőtt tészta

  4. Add hozzá a sajtmártást, keverd össze a tésztával.

Elkészítési idő:

  • Tésztakészítés: 15 perc
  • Pihentetés és más elkészítő munkák: 30 perc
  • Tészta nyújtása, formázása, szikkasztása: 30 perc
  • Tészta kifőzése, sajtmártás készítése: 10 perc

Összesen: 85 perc

Narancsszínű négysajtos tészta tálalása

Forrón rakd tányérokra. Szórd meg a reszelt parmezánnal és petrezselyemmel.

Négy sajtos narancs-színű tészta tálalva 1

Négy sajtos narancs-színű tészta tálalva 1

Négy sajtos narancs-színű tészta tálalva 2

Négy sajtos narancs-színű tészta tálalva 2

 

Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás