Pizza készítés: nem bonyolult, és nagyon nagy örömet tud okozni annak is, aki készíti, és annak is, aki fogyasztja a pizzát.

Majdnem minden háziasszonynak van egy saját házi pizza receptje, amivel a családot néhanapján megörvendezteti. Itt összeszedtünk néhány jó tanácsot, ami házi pizza készítésénél hasznos lehet.

Pizza készítés – pizza típusok

A házi pizzát – csakúgy mint tulajdonképpen bármilyen éttermi vagy bolti pizzát – három kategóriába lehet sorolni. A tészta vastagságától és a használt feltételtől függően a pizza lehet

  • Eredeti, olasz, olaszos. Ez általában vékony tésztás, legfeljebb két-három feltéttel, paradicsomos szósszal készített házi pizzát jelent. Itthon ez a legkevésbé elterjedt, talán mert egy rossz recepttel sajnos könnyű elrontani. Kattints a linkre, és nézd meg blogunkon a saját olasz házi pizza receptünket! Ebben nem csalódhatsz!
  • Amerikai típusú. Ez általában vastag tésztás, és a feltét is jóval bőkezűbben van mérve, mint az olasz pizzánál.
  • Magyaros. Inkább az amerikaira hasonlít, a leggyakrabban négyszögletes tepsiben készül, vastag tésztával, és erőteljes ízű feltétekkel. Leginkább itthon elterjedt még a pizzára nem paradicsomos szószt tenni, tejfölös, tejszínes szószok is inkább a magyaros pizza kategóriába esnek.

Formája lehet kerek vagy négyszögletes. Utóbbi talán gyakrabban készül otthon, hiszen bármilyen hagyományos pizza tepsiben megsüthető.

 Pizza készítés – 4 tipp

Ha csak néhány tippet mondhatnék a pizza készítéséről, akkor azok az alábbiak lennének:

  1. Csak a legjobb tészta receptet válaszd. Csak azért, mert híres ember neve alatt adták el, még nem biztos hogy jó. A legjobb házi pizza receptet arról ismered fel, hogy egyszerű, és mindenkinek őszintén ízlik.
  2. Minél egyszerűbb pizzaszószt használj. Az olaszok egyenesen odáig mennek, hogy csak passzírozott paradicsomot, oregánót, olívaolajat és mozzarella sajtot tesznek a pizzára. Nem főzik, nem bonyolítják – és mégis, vagy inkább ettől lesz annyira finom!
  3. A feltétel tekintetében sokszor a kevesebb a több, vagyis jobb. Próbáld ki egyszer, hogy mennyiség helyett a minőségre mész, kevesebb, de kiváló minőségű feltéttel.
  4. Szerezz be egy jó minőségű pizzasütő lapot, pizzatepsit, pizzasütő formát. Általában ez az első és legnagyobb lépés a tepsiben sült valami – amit csak a háziasszony felé irányuló jóindulatból hajlandó mindenki pizzának nevezni – és az igazi otthoni pizza között.

A tökéletes olasz házi pizza készítésének 7 titkát a linkre kattintva olvashatod.

Pizza készítéséhez javasolt termékeink

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás