Hamburger recept: jó ha ismered. Hamburger kapható számos gyorsétteremben, de magad is készíthetsz házilag.  Ennek kettős előnye van. Egyrészt garantáltan frissen teheted az asztalra, másrészt kíméled a pénztárcádat is, mivel 1 db gyors éttermi árából akár 4 házi hamburgert is elkészíthetsz. Úgy hónap vége felé  ez nem is rossz – igaz?

Hamburgerek 1

Elkészítési idő:

kész zsemlék és kész húspogácsák, valamint 4  házi hamburger esetén

  • zöldségek előkészítése: 15 perc
  •  húspogácsák sütése 20 perc  (közben a zsemléket lehet pirítani)
  • összeállítás: 10 perc

Összesen: 45 perc 

Hamburger recept

Hozzávalók

4 darabhoz

  • 4 db hamburger zsemle

    Hamburger zsemlék

    Hamburger zsemlék

  • 4 db kb. 10 cm-es hamburger húspogácsa,  amely előre is elkészíthető

    Formázott hamburger hús pogácsák

    Formázott hamburger hús pogácsák

  • 4 db salátalevél

    Saláta levelek

    Saláta levelek

  • 4 szelet paradicsom

    Paradicsom szeletek

    Paradicsom szeletek

  • 4 karika vöröshagyma

    Hagyma karikák

    Hagyma karikák

  • 4 db csemege uborka

    Uborka szeletek

    Uborka szeletek

  • 4 teáskanál kechup
  • 4 teáskanál majonéz (vagy 4 kávéskanál mustár)

Bevásárlólista

  • 4 db hamburger zsemle
  • 45 dkg darált hamburgerhús
  • 1 db tojás
  • 2 fej hagyma
  • 1 kis fej saláta
  • 2 db paradicsom
  • 4 db csemege uborka

Emlékeztető: ketchup, majonéz

Előkészítés

  • A húspogácsákat kiveszed a hűtőből, vékonyan olajjal megkened, hogy ne ragadjanak rá a sütő edényre.
  • A zöldségeket megtisztítod, szeletekre, karikákra vágod.

Házi hamburger elkészítése

  1. Félbevágod a zsemléket, és belső oldalukat megpirítod felmelegített serpenyőben
    Hamburger zsemlék kettévágva

    Zsemlék kettévágva

    Hamburger zsemlék pirítása

    Zsemlék pirítása

    Hamburger zsemlék pirítva

    Zsemlék pirítva

  2.  A húspogácsákat felteszed sülni tapadásmentes serpenyőben sülni, vagy – ha grillezve készíted – elhelyezed őket a grillrácsra tett alufólián. Mindkét oldalukon megsütöd (A képen látható szalonna darabok máshoz készültek.).
    Hamburger pogácsák sütes előtt

    Húspogácsák sütés előtt

    Hamburger pogácsák sütés után

    Húspogácsák sütés után

  3. A zsemléket pirított oldalukkal felfelé elhelyezed egy nagy tálon vagy tálcán.
  4. Az alsó részeket megkened majonézzel vagy mustárral, ráhelyezed az uborka szeleteket, rá a saláta leveleket, majd a hamburger pogácsákat.
  5. A zsemlék felső részét megkened ketchuppal, ráteszed a paradicsom szeleteket, majd a hagyma karikákat.
    Zsemle alsó része uborkával

    Zsemle alsó része uborkával

    Zsemle alsó és felső része 1

    Zsemle alsó és felső része 1

    Zsemle alsó és felső része 2

    Zsemle alsó és felső része 2

  6. A hamburger recept utolsó művelete: a két részt összefordítod – vigyázva arra, hogy a ráhelyezett feltétek le ne essenek.

    Hamburger recept - a végeredmény

    Hamburger recept – a végeredmény

Megjegyzés:

A hamburger házilag – első alkalommal – talán nem lesz olyan szép, mintha készen vásárolnád. Ezek elég magasak lettek, és ezért egy kicsit labilisak. Ezen úgy tudsz segíteni, hogy a zöldségeket vékonyabb szeletekre vágod, vagy valamit kihagysz az összeállításból. A legegyszerűbb forma: két salátalevél között egy húspogácsa.

Hamburger házilag – tálalás

Tálra, vagy tányérokra téve kínálod.Hamburgerek 1

 

Képek: hamburger házilag – saját felvételek

 

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás