ÉTELEK ELŐKÉSZÍTÉSE
Ételek előkészítése
Ételek előkészítése: azért szükséges, mert sütés-főzésnél az alapanyagok nagy része közvetlenül nem használható fel. Az előkészítő munkát eszközök segítik, sok esetben meggyorsítják:
- vágóeszközök, szeletelők
- hámozók
- aprítók, darálók, reszelők
- szűrők
- passzírozók
- mérőeszközök
- vágólapok
-
Aprítók
-
Darálók, őrlők
-
Fűszervágó, fűszeradagoló
-
Habverő
-
Késkészlet
-
Konyhai olló
-
Konzervnyitó
-
Passzírozó
-
Szűrő, szita, szétválasztó
-
Fokhagymaprés
-
Gyümölcsfacsaró
-
Hámozó, héjtörő, magozó
-
Kés, bárd, tűzdelő
-
Késélező
-
Konyhai mérleg
-
Mérőedény, mérőeszköz
-
Mozsár
-
Reszelő
-
Szeletelő, formázó
-
Vágódeszka, vágólap