Szalámis pizza: kicsit becsempészi a magyaros ízeket a pizzák ízvilágába annál is inkább, mert paprikás szalámi került a feltétbe. Természetesen van mellette az elmaradhatatlan mozarella és kis mennyiségű fehér cheddar sajt is. Zöld fűszerként pedig bazsalikom helyett oregánó került rá. Nagyon jó lett.
Szalámis pizza recept
Hozzávalók
2 db 25-28 cm-es pizzához
- 0,5 kg lisztből készített pizzatészta
- 6 evőkanál extra szűz olíva olajjal kevert paradicsom pép (lehetőleg friss), de lehet eltett is (Az eredetinek mondott receptek szerint ezeket külön kell felkenni: először a paradicsomot, utána az olíva olajat, és van olyan recept is, amelyik szerint az olíva olaj a legvégén, a feltétre kerül). Én összekevertem a paradicsomot az olíva olajjal, ezáltal gyorsabban fel tudtam kenni. Te tégy a belátásod szerint.
- 2 kiskanál szárított oregánó
- 10 dkg mozarella sajt (az eredeti pizza bivaly-mozarellából készül, ennek híján használd a szarvasit)
- 5 dkg fehér cheddar sajt
- 5 dkg nagyon vékonyra szelt paprikás szalámi
- 1-2 dkg reszelt parmezán
- 16 db oregánó levélke (a nagyobbakat nyugodtan vágd ketté,és nem kell túl sok belőle).
Szalámis pizza készítés
- Melegítsd fel a pizzakövet, vagy pizzasütő lapot a sütőben. Az előbbinek kell fél óra, az utóbbinak negyed óra is elég (főként, ha lyukacsos az alja.
- A pizza tésztát formázd meg egy másik írásom szerint
- Szurkáld meg villával a pizza közepét, (a peremet ne!), helyezd el a sütőlapon és süsd meg a pizzát a pizza sütés írásom szerint. (Részletesen ott írtam le a sütésnek azt a módját, hogyan érheted el, hogy a tészta rendesen megsüljön, a feltét pedig ne süljön túl). Ennek érdekében a pizzatésztát elő kell sütni.
- Rakd rá a paradicsomot, a feltétet és süsd további másfél percig.
Szalámis pizza tálalása
A kész pizzát helyezd deszkalapra vagy egy tálra. Szeletenként is tálalhatod.
Szeleteléshez használj pizzavágót.
Más pizzákat is találsz nálam:
Képek: saját készítésű pizza saját felvételei