Milánói makaróni

Milánói makaróni

Milánói makaróni: úgy hírlik, nem sok köze van Milánóhoz és többféle módon készítik. Nem baj, akárki fejéből pattant ki, már a hozzávalók is magukért beszélnek: nagyon finom. Milánói makaróni Elkészítési idő: Hozzávalók 2 adaghoz 15 – 20 dkg makaróni (étvágytól...
Húsos raviolini

Húsos raviolini

Húsos raviolini: hihetetlenül finom húsos tészta, amelynek elkészítése a kis mérete miatt szinte elképzelhetetlen sablon nélkül. A sablon használatáról egy másik cikkben olvashatsz. Húsos raviolini Elkészítési idő: Hozzávalók 4 adaghoz (4 x 21 db raviolinihoz) A...
Palacsinta torta

Palacsinta torta

Palacsinta torta: palacsinta, lekvár és darált dió lerakásával készül. Rakott palacsintának is nevezhetném. Klasszikus fajtája – és talán a legfinomabb – a házi sárgabaracklekvárral készített. Palacsinta torta Elkészítési idő: 70 perc Hozzávalók A...
Túrós batyu

Túrós batyu

Túrós batyu: az egyik legfinomabb péksütemény. Általában péküzletekben szokás vásárolni, de otthon is elkészítheted egyszerű kelt tésztából. Pénztárcakímélő fogás. Túrós batyu Elkészítési idő: Hozzávalóik 20 db süteményhez A tésztához: 50 dkg liszt (lehet sima és...
Spagetti Amatriciana wokban

Spagetti Amatriciana wokban

Spagetti Amatriciana wokban: kérdezhetnéd, miért éppen ebben az edényben? A szósznak kicsit nagy ugyan, de a tésztával sokkal könnyebben összekeverheted, mint egy serpenyőben vagy lábosban. Spagetti Amatriciana wokban Elkészítési idő: 30 perc Hozzávalók: 2 adaghoz 15...
Rosszlány tészta

Rosszlány tészta

Rosszlány tészta: olasz tésztaétel kissé módosított változata. Hogy miért kapta ezt a nevet, azt az írás végén találod meg. Mindenesetre szenzációs találmány. Rosszlány tészta Elkészítési idő: 40 perc Hozzávalók 4 adaghoz 30 dkg orsó tészta 1 kis doboz sűrített...
Spenótos pogácsa

Spenótos pogácsa

Spenótos pogácsa: nem kell hozzá feltétlenül friss spenót, elkészítheted mirelitből is. Ha például spenót mártást készítesz, egy csomagból még egy adag pogácsára is elkészülhet.   Spenótos pogácsa Elkészítési idő: Hozzávalók egy nagy tepsi pogácsához 30 dkg liszt...
Túrós tészta zöld metéltből

Túrós tészta zöld metéltből

Túrós tészta zöld metéltből: kicsit szokatlan, de ha szeretnél valami változatosságot vinni a tészta ételekbe, az egyik kézenfekvő megoldás, hogy színes tésztát használsz. Túrós tészta zöld metéltből Elkészítési idő: 80 perc Hozzávalók 4 adaghoz A tésztához 30 dkg...
Négysajtos tészta – narancsszínben

Négysajtos tészta – narancsszínben

Négysajtos tészta – narancsszínben: egyrészt a négy fajta sajt, másrészt a narancssárga tészta teszi az ételt különlegessé. Próbáld ki minél előbb! Négysajtos tészta – narancsszínben Elkészítési idő: 80 perc Hozzávalók 4 adaghoz A tésztához 30 dkg liszt 3...