Szalámis pizza
Szalámis pizza: kicsit becsempészi a magyaros ízeket a pizzák ízvilágába annál is inkább, mert paprikás szalámi került a feltétbe. Természetesen van mellette az elmaradhatatlan mozarella és kis mennyiségű fehér cheddar sajt is. Zöld fűszerként pedig bazsalikom helyett...
Sonkás pizza
Sonkás pizza az egyik legkedveltebb pizza féleség. Sokféle sonkát és sokféle formában lehet pizza feltétként használni. Szokásos a pármai sonka, és más hasonló sonkafajták. Én hajszálvékonyra szeletelt és tépkedett nyers füstölt sonkával készítettem –...
Margherita pizza
Margherita pizza története a 19. század végére, pontosan 1889-re nyúlik vissza. Ekkor történt, hogy a szavojai I. Umberto király és Margherita di Savoia királyné látogatást tettek Nápolyban. Raffaele Esposito pizzériájában különleges pizzát készített számukra. A...
Pizzatészta formázása
Pizzatészta formázása: nem bonyolult feladat, van viszont néhány kényes pontja, amit jó tudnod ahhoz, hogy a sütésnél ne érjen csalódás. Nem gondoltam volna, hogy a végeredményt nagy mértékben befolyásolja ez az egyszerűnek tűnő művelet. Olyan valakitől tanultam, aki...
Pizzatészta készítése
Pizzatészta készítése nem bonyolult művelet. Egyszerű kenyértészta, és mivel nem nagy mennyiség, a dagasztás sem okoz gondot, hiszen rövid idő alatt el lehet végezni. Ez a tészta az alapja az olasz és a magyar pizzának is, bár az egyes receptek némileg eltérnek...
Kenyérlángos pizzatepsiben sütve
A kenyérlángos régi magyar étel. A kenyérsütéssel egy időben készítették úgy, hogy a kenyér tésztájából félretettek annyit, amennyi lángost készíteni szándékoztak, Amíg a kenyér sült, megformázták a tésztát, rátették a feltéteket, majd amikor a kenyér megsült,...

