Energiatakarékosság a konyhában

Energiatakarékosság a  konyhában: két alapvető dologtól függ. Egyrészt nem mindegy, milyen berendezéseket, eszközöket  használunk, másrészt az sem mindegy, hogyan történik az üzemeltetésük. Energiatakarékosság a konyhában A konyhai berendezések és eszközök vásárlása...

Vágódeszka, vágólap

Vágódeszka, vágólap: a konyha elengedhetetlen eszköze. Az ételek főzés előtti előkészítésének fontos darabja és egyidejűleg védi a munkafelületet is. A vágódeszkával szembeni követelmények Először szeretnék véleményt nyilvánítani az elnevezéssel kapcsolatban: én a...

Tortaformák és receptek

Tortaformák: nagyon sokféle méretet találsz a kereskedelemben – sőt rendszerint otthon is van többféle méret belőle. De mit teszel, ha a recept más méretre szól, mint amekkora van otthon? Ehhez szeretnék itt segítséget adni. Tortaformák és receptek Tortaformák a...
Vákuumcsomagolás a háztartásban

Vákuumcsomagolás a háztartásban

Vákuumcsomagolás a háztartásban két két helyen játszik szerepet: az ételek eltarthatóságában és a sous vide technika alkalmazásánál. Vákuumcsomagolás alkalmazása A vákuumcsomagolás alkalmazásának két fő területe: az élelmiszerek eltarthatóságának meghosszabbítása a...
Szuvidáló készülékek, szuvidáló gépek

Szuvidáló készülékek, szuvidáló gépek

Szuvidáló készülékek: olyan készülékek vagy kisgépek, amelyekben vagy amelyeknek segítségével elvégezhető adott élelmiszerek szuvidálása, azaz alacsony hőmérsékleten történő főzése. A szuvidálás technológiája A szuvidált ételek elkészítése általában az alábbi...

Zöld konyha

Zöld konyha, avagy környezetbarát konyha kialakítása mindannyiunk érdeke, hiszen ezzel hozzá tudunk járulni saját szintünkön környezetünk megóvásához és Földünk fenntartható fejlődéséhez. A zöld konyha, avagy környezetbarát konyha két alapköve: a mértékletességből...
Szuvidálás

Szuvidálás

Szuvidálás: olyan. főzési eljárás, amely során az étel légmentesen lezárt tasakokban, vízfürdőben, állandó hőmérsékleten tartva készül el. Ismerkedj meg vele bővebben! A szuvidálás fogalma A sous vide kifejezés azt jelenti, hogy vákuum alatt.(speciális vákuumfóliában,...
Házi tészta készítése tésztagéppel

Házi tészta készítése tésztagéppel

Házi tészta készítése tésztagéppel: leegyszerűsíti a munkát, mert a tészta átdolgozása, nyújtása és formázása géppel történik. Ez részben megkönnyíti, részben meg is gyorsítja a munkát, a kész tészta vastagsága és formája pedig sokkal egyenletesebb lesz, mint a csak...
Marcato tésztagép, tészta készítő gép

Marcato tésztagép, tészta készítő gép

Marcato tésztagép, házi tészta készítő gép: egyre kedveltebb lesz nálunk. Aki már evett frissen készült házi tésztát, az nagyon jól tudja – annak ellenére, hogy jó minőségű száraz tésztákat is lehet vásárolni – hogy mi a kettő között a különbség. Az árak...

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás