2019. október 17. | Zöld konyha
Energiatakarékosság a konyhában: két alapvető dologtól függ. Egyrészt nem mindegy, milyen berendezéseket, eszközöket használunk, másrészt az sem mindegy, hogyan történik az üzemeltetésük. Energiatakarékosság a konyhában A konyhai berendezések és eszközök vásárlása...
2019. szeptember 20. | Konyhai eszközök
Vágódeszka, vágólap: a konyha elengedhetetlen eszköze. Az ételek főzés előtti előkészítésének fontos darabja és egyidejűleg védi a munkafelületet is. A vágódeszkával szembeni követelmények Először szeretnék véleményt nyilvánítani az elnevezéssel kapcsolatban: én a...
2019. május 3. | Konyhai eszközök
Tortaformák: nagyon sokféle méretet találsz a kereskedelemben – sőt rendszerint otthon is van többféle méret belőle. De mit teszel, ha a recept más méretre szól, mint amekkora van otthon? Ehhez szeretnék itt segítséget adni. Tortaformák és receptek Tortaformák a...
2018. október 29. | Konyhai eszközök, Konyhatechnikák
Vákuumcsomagolás a háztartásban két két helyen játszik szerepet: az ételek eltarthatóságában és a sous vide technika alkalmazásánál. Vákuumcsomagolás alkalmazása A vákuumcsomagolás alkalmazásának két fő területe: az élelmiszerek eltarthatóságának meghosszabbítása a...
2018. október 16. | Konyhatechnikák
Szuvidáló készülékek: olyan készülékek vagy kisgépek, amelyekben vagy amelyeknek segítségével elvégezhető adott élelmiszerek szuvidálása, azaz alacsony hőmérsékleten történő főzése. A szuvidálás technológiája A szuvidált ételek elkészítése általában az alábbi...
2018. október 15. | Konyhai eszközök
Zöld konyha, avagy környezetbarát konyha kialakítása mindannyiunk érdeke, hiszen ezzel hozzá tudunk járulni saját szintünkön környezetünk megóvásához és Földünk fenntartható fejlődéséhez. A zöld konyha, avagy környezetbarát konyha két alapköve: a mértékletességből...
2018. szeptember 7. | Konyhatechnikák
Szuvidálás: olyan. főzési eljárás, amely során az étel légmentesen lezárt tasakokban, vízfürdőben, állandó hőmérsékleten tartva készül el. Ismerkedj meg vele bővebben! A szuvidálás fogalma A sous vide kifejezés azt jelenti, hogy vákuum alatt.(speciális vákuumfóliában,...
2017. szeptember 21. | Konyhatechnikák
Házi tészta készítése tésztagéppel: leegyszerűsíti a munkát, mert a tészta átdolgozása, nyújtása és formázása géppel történik. Ez részben megkönnyíti, részben meg is gyorsítja a munkát, a kész tészta vastagsága és formája pedig sokkal egyenletesebb lesz, mint a csak...
2017. szeptember 21. | Konyhatechnikák
Marcato tésztagép, házi tészta készítő gép: egyre kedveltebb lesz nálunk. Aki már evett frissen készült házi tésztát, az nagyon jól tudja – annak ellenére, hogy jó minőségű száraz tésztákat is lehet vásárolni – hogy mi a kettő között a különbség. Az árak...