Blog
Hideg őszibarack leves
Hideg őszibarack leves: igazi kedvenc lehet a nagy nyári melegekben. Ügyelj arra, hogy jóízű őszibarackot vásárolj hozzá. Gyorsan elkészül, de a hűtéshez idő kell. Hideg őszibarack leves Elkészítési idő: 25 perc Hozzávalók 4 adaghoz 80 dkg sárga belű, jóízű őszibarack...
Lencsegulyás
Lencsegulyás: kevéssé ismert étel (mindenki inkább a babgulyást főzi). Tégy most kivételt és készíts gulyást a lencséből. Megéri kipróbálni, mert a lencse sok értékes anyagot tartalmaz. Lencsegulyás Elkészítési idő: 90 perc Hozzávalók 6 adaghoz 1 kg sertéslapocka 40...
Hidegtálak
Hidegtálak: 5 db közepes méretű, különböző hidegtálak leírását találod ebben a cikkben. Mivel a felhasznált elemek mindegyikéből van már bejegyzésem, ezért itt hivatkozásokat használok. Hidegtálak Elkészítési idő: gyakorlattól függően: 3,5 - 5 óra Hozzávalók 8 -12 fő...
Csülkös korhelyleves
Csülkös korhelyleves: ebben a levesben a korhely leves általános alkotói mellett még csülök is van. Ettől lesz különleges ez a leves, amit mindenki két kanállal fal! Nem gyors étel, de megéri elkészíteni. Csülkös korhelyleves Elkészítési idő: 195 perc Hozzávalók 4 - 6...
Milánói makaróni
Milánói makaróni: úgy hírlik, nem sok köze van Milánóhoz és többféle módon készítik. Nem baj, akárki fejéből pattant ki, már a hozzávalók is magukért beszélnek: nagyon finom. Milánói makaróni Elkészítési idő: Hozzávalók 2 adaghoz 15 - 20 dkg makaróni (étvágytól...
Joghurtban pácolt sertés-szelet
Joghurtban pácolt sertés-szelet - tetszés szerinti fűszerezéssel saját ízlésedhez igazíthatod ezt az ételt. A pácolást ne hagyd ki, mert a húst finom puhára pácolja! Joghurtban pácolt sertés-szelet Elkészítési idő: 60 perc Hozzávalók 4 adaghoz 4 nagyobb szelet...
Húsos raviolini
Húsos raviolini: hihetetlenül finom húsos tészta, amelynek elkészítése a kis mérete miatt szinte elképzelhetetlen sablon nélkül. A sablon használatáról egy másik cikkben olvashatsz. Húsos raviolini Elkészítési idő: Hozzávalók 4 adaghoz (4 x 21 db raviolinihoz) A...
Raviolini sablon használata
Raviolini sablon használata: raviolini készítésénél szinte nélkülözhetetlen, mivel ez olyan kisméretű töltött tészta, amelyet mérete miatt segédeszköz nélkül szinte lehetetlen lenne elkészíteni. Raviolini sablon használata A raviolinit akkor tudod elkészíteni, ha van...
Zöldséges gombaleves
Zöldséges gombaleves: a zöldségek és az alaplé teszik a gombalevest igazán finommá, ezért - ha lehet - ezeket ne hagy ki belőle. Zöldséges gombaleves Elkészítési idő: 55 perc Hozzávalók 4 adaghoz 40 dkg termesztett csiperke 1 db közepes sárgarépa 1 db közepes...
Gyors paradicsomleves
Gyors paradicsomleves: miből másból, mint paradicsomléből. Csak meg kellett találni az erre alkalmas paradicsomlét. Nem volt nehéz. Vásároltam már belőle, de csak most jött az ötlet. Gyors paradicsomleves Elkészítési idő: 10 perc Hozzávalók 4 adaghoz 1 liter rio d'oro...
Jugó torta
Jugó torta: igazi retró sütemény. Abban az időben volt divatban, amikor még volt Jugoszlávia, és röviden csak Jugónak hívta mindenki. Nem minden volt jó, ami onnan származott, de ez a torta az. Jugó torta Elkészítési idő: 140 perc Hozzávalók kb. 10x40, vagy 20x20...
Tormás cékla köret
Tormás cékla köret: egy változat a cékla köretek sorában. Kétféle módon is elkészítheted hozzá a céklát: főzéssel vagy sütéssel. Mindkettőnek van előnye és hátránya. Erről is lesz szó. Főzés vagy sütés - ez itt a kérdés! A cékla előkészítése A céklát a köretekhez...